Frumusete

Solutii pentru tratarea unghiilor fragile

Publicat: 11 mai 2011

Unul dintre principalele motive pentru care unghiile devin fragile si se rup usor este reprezentat de folosirea unor obiecte de ingrijire extrem de abrazive, dar si a unor substante erozive.

Potrivit Hello Magazine, unghiile se degradeaza si atunci cand le tii prea mult in apa sau in chimicale corozive. De asemenea, unghiile rupte pot fi si rezultatul lipsei unor vitamine si minerale din dieta zilnica. 

O dieta variata, bogata in fructe, legume si proteine, zinc si fier, te ajuta sa-ti pastrezi unghiile sanatoase. Unghiile cresc destul de greu, cu o medie de 3,5 centimetri pe an, asa ca trebuie sa ai rabdare, intrucat nu vei observa o imbunatatire imediata.

Descopera carentele alimentare studiind unghiile. Vezi si ce trebuie sa mananci pentru a avea unghii sanatoase 

Exista si suplimente speciale, cu vitamina B sau cistina (un amino-acid), lizina si triptofan. Farmacistii sau cei de la cabinetele de infrumusetare ar trebui sa stie sa te ghideze spre produsele care ti se potrivesc. Si in acest caz trebuie sa astepti cateva luni pana sa observi o imbunatatire.

Daca ai probleme cu unghiile, mentine-le scurte, pentru a evita ruperea lor. Daca trebuie sa tii mainile in apa o perioada prelungita este bine sa porti manusi de cauciuc. Evita produsele chimice foarte agresive, fiind atenta inclusiv la cele cu care iti cureti oja. Aplica o crema hidratanta de cel putin doua ori pe zi, acordand atentie sporita zonei cuticulelor. 

Tratamente naturiste pentru maini si unghii 

Exista numeroase produse pe piata pentru intarirea unghiilor, unele aplicandu-se ca oja, altele fiind sub forma de crema. Cu dorinta si perseverenta poti avea o manichiura ingrijita si sanatoasa in mai putin de jumatate de an.  

5 remedii naturale pentru unghii galbene 

4 pericole ale unghiilor false  loading...

Adauga un comentariu