Culinar

Somon de crescătorie – Beneficii sau pericol pentru sănătate?

Publicat: 29 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Somon de crescătorie - Beneficii sau pericol pentru sănătate
Somnul de crescătorie se poate dezvolta foarte mult, într-un spațiu relativ mic

Medicii recomandă consumul de peşte de maxim două ori pe săptămână. Chiar dacă e o sursă bună de proteine, dar şi de grăsimi sănătoase. De ce doar de două ori pe săptămână? Întrucât poate să conţină o anumită cantitate de mercur, iar aceasta dăunează mai ales copiilor şi femeilor însărcinate. Cel mai sănătos peste e considerat ca fiind somonul. Totuși, un somon de crecătorie este un real pericol pentru sănătate. Găsești informații detaliate mai jos.

Şi totuşi, nutriţioniştii avertizează în privinţa lui. Ei spun că nu e bine să consumăm somon în exces. Într-adevăr, e o sursă de acizi graşi Omega-3, vitamine, proteine şi minerale. Conform însă unor cercetări recente, el conţine substanţe toxice pentru organismul uman.

Somon de crescătorie – Avertizare

Acvacultura ne poate pune sănătatea în pericol. Somonul de crescătorie poate fi un adevărat cocktail chimic. Potrivit afirmaţiilor lui Nicolas Daniel, din documentarul „Fillet-Oh-Fish”, poluarea globală şi acvacultura intensivă ne pun sănătatea în pericol.
Crescătoriile se afla pe un strat de deşeuri, iar acesta e sursa de bacterii, pesticide şi medicamente aruncate. Poluarea provenită de la ele intră în contact direct cu peştele. Condiţiile improprii în care peştii trăiesc îi afectează şi îi transforma în pericol pentru om.

Pesticidele, printre altele, pot avea inclusiv efecte neurotoxice. Mai mult, chiar şi substanţele chimice menite să cureţe apa pot face rău.

Conform dailymail.co.uk benzamatul de emamectin, o substanță chimică folosită pentru eradicarea păduchilor, prezintă un risc ridicat pentru sănătatea umană, deoarece interferează cu impulsurile nervoase din organism, în cazul în care reziduurile din pește nu sunt eliminate complet.

Potrivit unui studiu, etoxichinul se găseşte în cantitate mare în peştele de crescătorie, chiar de peste 10 ori mai mult decât ar tebui. În mod normal, entoxichinul se folosește pe fructe și legume, dar producătorii au găsit o cu totul altă întrebuințare pentru el. Îl folosesc pentru a opri procesul de oxidare a hranei pentru pești.
Singurul studiu cu privire la efectele etoxichinului a fost realizat de un cercetător norvegian. Acesta a demonstrat, în lucrarea sa de doctorat, ca substanţa poate avea efecte cancerigene.
Ce poţi să faci? Atunci când cumperi peste, să-l speli foarte bine. Şi să eviţi consumul unei cantităţi prea mari.

Adauga un comentariu