Internationale

Somon la cuptor

Publicat: 15 dec. 2015

Ingrediente:

250 gr file de somon
200 gr cartofi, taiati in sferturi
1 fenel, taiat bucati mari
1 lamaie feliata
1 ou, batut spuma
10 rosii cherry, taiate in jumatati
100 gr masline negre, fara samburi, taiate in jumatati
1 pahar de vin alb
ulei de masline
sare
piper

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Pune cartofii la fiert in apa cu sare. Lasa-i sa clocoteasca timp de 6 minute. Intre timp, intr-un catron adauga pestele, rosiile, fenelul, lamaia si maslinele. Stropeste-le cu ulei de masline si asezoneaza cu sare si piper dupa gust. La final  adauga cartofii fierti si amesteca bine.

Din folie de staniol formeaza o punga. Unge trei dintre capete cu ou batut, apoi sigileaza-le bine, astfe incat zeama sa nu se poata scurge. Adauga in  punga formata pestele si legumele si toarna vinul peste ele. Sigileaza si celalat capat al pungii. Asaza punga intr-o tava si coace pestele timp de 18-20 de minute. Cand este gata, desfa punga cu grija, laand aburul sa iasa afara, pentru a nu te arde. Adauga apoi continutul pe un platou.
Serveste pestele alaturi de felii de un pahar de vin alb.

sursa: acasa



loading...

Adauga un comentariu