Titlurile zilei

Sondaj de opinie pentru alegerile locale 2020. Lista candidaților la Primăria Iași și Consiliul Județean a fost trasată. Cifrele care dau fiori politicienilor din județ

Publicat: 30 iun. 2020
Au fost conturate primele candidaturi la Primăria Iași și Consiliul Județean, în urma unui sondaj de opinie pentru alegerile locale 2020, sondaje care evidențiază mandatele viitorilor aleși locali
Mihai Chirica, Costel Alexe, Petru Movilă, Cosette Chichirău, Maricel Popa, Tudor Ciuhodaru sunt candidații la Primăria Iași și la Consiliul Județean pentru alegerile locale 2020

Un sondaj de opinie pentru alegerile locale 2020, care circulă în mediul politic din Iași, conturează tot mai mult scorurile candidaților la Primăria Iași și la Consiliul Județean. Cifrele au evidențiat dorința ieșenilor pentru alegerile locale din luna septembrie, pentru cele mai importante instituții publice din județul Iași

Un sondaj de opinie pentru alegerile locale 2020 a apărut în mediul politic local. Acest sondaj dă fiori unor candidați la Primăria Iași și la Consiliul Județean. Scorurile respective vizează candidaturile pentru alegerile locale 2020 atât la nivel de municipiu Iași, dar și la Consiliul Județean. Sondajul demarat pe zona Iașului a fost făcut în ultimele zile pentru cele mai importante instituții din județul Iași, unde bătălia este cea mai acerbă.

Sondaj de opinie la alegerile locale 2020. Scorurile obținute de candidații la Primăria Iași

Noul sondaj de opinie pentru alegerile locale 2020 conturează o serie de surprize pentru candidații la Primăria Iași. Pentru funcția de primar, singura certitudine este scorul obținut de actualul primar Mihai Chirica, candidat PNL Iași. Acesta are un scor de 50 la sută din preferințele ieșenilor în sondajul respectiv. Candidatul PSD pentru funcția de primar al municipiului Iași, Tudor Ciuhodaru, ar obține 26 la sută din voturile ieșenilor pentru alegerile locale 2020. În acest sondaj, candidatul alianței USR- PLUS la Primăria Iași, deputatul Cosette Chichirău, ar obține 9 la sută din voturile ieșenilor. Deputatul Petru Movilă, președintele organizației PMP Iași, ar obține 8 la sută din voturi dacă ar candida din partea acestui partid la funcția de primar al municipiului Iași. De asemenea, Sorin Iacoban, președintele organizației Pro România, ar obține 5 la sută din voturi dacă și-ar depune candidatura pentru funcția de primar al Iașului. Ceilalți candidați înscriși în cursa electorală ar obține împreună 2 la sută din voturile ieșenilor.

Costel Alexe îl spulberă pe Maricel Popa la șefia Consiliului Județean

Pentru Consiliul Județean Iași, situația pare la fel de clară. Noul sondaj de opinie pentru alegerile locale 2020 a cuprins și instituția județeană. Astfel, candidatul PNL, deputatul Costel Alexe, ar obține un procent de 40,2 la sută din numărul total de voturi. Maricel Popa, candidat PSD Iași și actualul președinte al Consiliului Județean, ar obține 15,8 la sută din voturile ieșenilor, un rezultat pe măsura realizărilor sale la șefia județului. De remarcat că scorul lui Maricel Popa este mult sub scorul politic, pe care l-ar putea obține PSD în Iași, ceea ce dovedește, încă o dată, dacă mai era nevoie, că liderul social-democraților aduce mari deservicii formațiunii pe care o conduce.

Petru Movilă, președintele organizației PMP Iași, ar obține 10 la sută din voturi dacă ar candida la șefia Consiliului Județean Iași. Deputatul zero Marius Bodea, desemnat candidat al alianței USR-PLUS la Consiliul Județean, ar obține abia 6 la sută, și asta pe voturile celor care simpatizează cu USR. Formațiunea Pro România ar obține 6 la sută din voturile ieșenilor pentru Consiliul Județean Iași, însă organizația nu și-a desemnat candidatul. ALDE ar obține 3 la sută pe total județ, însă nici acest partid nu a desemnat candidatul la șefia CJ Iași. Restul de 19 la sută din voturi se vor împărți către alte partide.

PNL a luat avânt în sondajul de opinie. Cum se împart mandatele la Consiliul Județean Iași?

În acest sondaj de opinie pentru alegerile locale 2020 s-au conturat și preferințele ieșenilor pentru structura Consiliului Județean Iași. Astfel, PNL Iași ar obține 42 la sută din voturi, în timp ce PSD ar aduna 26 la sută în opțiunile electoratului. Asta ar însemna ca PNL să obțină cel puțin 15 mandate în noul Consiliu Județean Iași, fără a fi luată în calcul o redistribuire a voturilor. Cu cele 26 de procente, PSD ar obține circa 10 mandate în noua configurație a Consiliului Județean. Conform calculelor, USR ar obține 10 la sută din voturi, ceea ce înseamnă 3-4 mandate. PMP ar obține 8 la sută din voturi, cel puțin 3 mandate în plenul Consiliului Județean Iași. Pro România ar avea 6 la sută din voturi, ceea ce ar duce la 2 mandate de consilieri județeni. ALDE ar obține 3 la sută din voturi, iar restul partidelor, cumulat, ar aduna 5 la sută. Asta înseamnă că restul mandatelor până la 37 de consilieri se vor redistribui între formațiunile celelalte.

Sondaj de opinie alegeri locale 2020

Pe cine ați vota la funcția de primar, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale?

1. Mihai Chirica – 50%
2. Tudor Ciuhodaru – 26%
3. Cosette Chichirău – 9%
4. Petru Movilă – 8%
5. Sorin Iacoban – 5%
6. Alt candidat – 2%

Pe cine ați vota la funcția de președinte al Consiliului Județean Iași, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale?

1. Costel Alexe – 40,2 %
2. Maricel Popa – 15,8%
3. Petru Movilă – 10%
4. Marius Bodea – 6%
5. Pro România (candidat nedesemnat încă) – 6%
6. ALDE (candidat nedesemnat încă) – 3 %
7. Alți candidați – 19%

Cu ce partid ați vota, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale?

1. PNL – 42%
2. PSD – 26%
3. USR – 10%
4. PMP – 8%
5. Pro România – 6%
7. ALDE – 3%
Alte partide – 5%

Precizări

Facem precizarea că aceste date, prinse într-un sondaj care circulă în mediul politic, sunt într-o continuă dinamică și oricând pot apărea noi surprize. Ca orice sondaj de opinie, și acest sondaj are o marjă de eroare de 2.7 la sută, fiind doar o fotografie de moment a vieții politice actuale. Vom reveni în zilele următoare și cu sondajul intern făcut de Partidul Social Democrat!

Comentarii
 • Primaria Belcesti angajeaza pe PAVALUC PADRE consilier personal al primarului , cind acesta facea munca in folosul comunitatii fiind penal, adica condamnat

 • traiasca PSD 🙂 🙂 :), PNL nu a avut si nici nu va avea vreodata o strategie pentru a scoate tara din cacao. doar catelusi care musca fundul psdistilor. hai pa !

 • Gabi, daca ai avea un gram de luciditate si nu ai avea creierul spalat de acesti borfasi PSD-isti ti-ai da seama privind in urma toti acesti ani scursi de la revolutie ca cele mai sarace regiuni ale tarii sunt Moldova si Oltenia si sudul Munteniei unde, ce crezi, surprizaaaa: sunt exact zonele cu traditie PSD unde sunt si cei mai bogati politruci PSD-isti, exact aia pe care ii pupi tu in fund!!!! Patetic!!!!!!Din pacate atat ne duce mintea!!!! Ai prins-o pe asta????

 • GABITZU E O SINECURA COMUNISTOIDA D-AIA PUPA-N DOS TOT CE PRINDE CWRWLET ROSU DE BOLSEVIC.SUCCES LA PUPAT CURURI ,DA-N TOAMNA PZD-UL TAU VA FI MIC MIC DE TOT HAI PHA!

 • Da’ poate acest asa zis gabi (asa a scris el, cu g mic) e un lipitor de afise sau chiar o lipitoare la PSD si la banii publici. Atunci se explica entuziasmul sau la marea strategie a pzdistilor.
  Adevarul e ca si colegii din USL sunt cam la acelasi nivel.
  Concluzia? Trebuie alungati actualii prin vot si sa vina altii!
  Cum vor fi, ramane de vazut. Dar daca nu incercam si altceva ne vom balaci mereu in aceeasi mlastina.
  Referitor la sondaj, ziaristii profesionisti si independenti de la BZI nu ne spun amanuntul cel mai nesemnificativ: cine l-a comandat si platit.
  P.S. Ma bucur ca reapare marele om politic si sahist al tarii Sorin Avram Iacoban. Credeam ca s-a saturat de politica pana-n gat.

 • MI SE FACE SCARBA DE TOTI POLITICIENII .ASA CUM SPUNEA PROF.HATMANU :POLITICIENII OAMENII FARA SCRUPUPULE CU MANA LUNGA SA AJUNGA LA CASCAVAL NICI UNUL NU SE BAGA IN POLITICA DE DRAGUL TARII NOASTRE ,NICI UNUL NU-SI IUBESTE PATRIA SI POPORUL EI .AU VANDUT TARA TOTI ,AU FACUT DIN POPORUL ROMAN SLUGI SI SCAVI IN ALTE TARI .SUNTEM CONDUSI DE UN UNGUR SI UN URMAS A LUI HITLER DE ASTA CA IN LAGARELE LUI HITLER BIETII ROMANI MUNCESC IN GERMANIA .,NOI CEI CARE AM LASAT IN 89 O TARA FARA DATORII CU INDUSTRIE PUTERNICA ,CU PADURI ,CU AGRICULTURA IRIGATA COMPLET ETC ACUM TARA E O PARAGINA DEFRISATA DE STRAINI ,MANCAM SI IMBRACAM MIZERIILE STRAINILOR SUNTEM BOLNAVI SI AMARATI .TOTI POLITICIENII NISTE JIGODII CARE NU URMARESC DECAT INTERESUL PROPIU. CRIMINALII ACESTUI POPOR TALENTAT SI DESTEPT .SA-I ALEGA DRACU PENTRU SEFI IN IAD .

 • La Belcesti este un primar jucator ,danseaza pe melodiile lui Fuego cind este beat
  Seamana leit cu Sica Mandolina cind era beat cu tigara in gura si cinta serenade .
  Ciobanita Constantin -inginer vacar

 • Eu si de a dracu am sa aleg pe altcineva decat Chirica. Un traseist, un oportunist, care a avut noroc ca s-a scufundat Nechita. Acum nu stiu pe cine sa votez, dar Chichirau, Movila, Maricel sau Alexe sigur nu. Astept niste independenti mai de soi, sau daca e de la vreun partid, un om cu tiglele pe casa. Daca nu las vitantii sa aleaga ca tot nu mai conteaza …

 • pentru „Un oarecare” 10:36 am
  perfect ti-ai pus numele, de insignifiant, de zero barat 🙂 🙂 cert e ca eu si toti ai nostri va dam la ficati la alegeri… 🙂 hai pa si joc de glezne… timpul vostru s-a dus. daca nu stii cum merge politica intoarcete la nevestica acasa… 🙂 n-ai tu treaba… fraiere psdistii sunt satui acum, au trimis copiii la studii in afara, au case, conturi pline, tot… s-au mai potolit. Daca vin matzele fripte PNL ne ducem la vale urgent, aia sunt mai flamanzi ca niste maidanezi… 🙂 Reveniti-va bezmeticilor… Bine ati venit pe PLANETA PAMANT, unde smecheria e la putere!

 • Gabi, in primul rand am studii cat nu ai tu par in cap asta ca raspuns la remarca ta. Din pacate din modul tau de discutii se pare ca faci parte din acea mare parte de analfabeti jalnici din sleata PSD-ista. Esti incurabil iar asa dupa cum se stie cu prostia nu e bine sa te iei la tranta prefer sa ma retrag. Nu ai facut decat sa confirmi zicala specifica PSD: ” Pumnii mei minte nu are” . In incheiere vreau sa te mai intreb ceva: stii de ce tot timpul a timpul PSD nu si-a dorit sa ne devzoltam si sa ne tina intr-o subdezvoltare controlata? Iti zic eu ca sa poata controla prostii pentru ca oamenii needucati pot fi foarte usor manipulati prin dezinformare si spalarea creierilor. Din cate vad faci parte din acea categorie ori esti si tu unul din acei imbogatiti peste noapte din sleata de tantari sugari psd-isti?

 • Buna tara, rea croiala
  Mama ei de randuiala.
  Aia hoti, astia hoti,
  Mama lor la toti.

  Vin ai nostri, pleaca ai nostri
  Noi râmînem tot ca prosti.
  Aia hoti, astia hoti,
  Mama lor la toti.

  Bat-o vina, bat-o strechea
  https://Versuri.ro/w/xa42
  Trage-aicea cu urechea.
  Mai romane, om sarac
  Iara ti-au venit de hac.

  Ne promit marea cu sarea
  Si conduc aiurea tara.
  Opozanti si potentati
  V-ati batut iar joc frati.

 • Politrucii-si fac concedii
  Pe la Cannes, Hawai, ca regii
  Pensionarii, pedagogii
  Au ajuns precum milogii.

  Venetici fac pretul painii
  Iar la cozi stam noi, romanii
  Muncitorii n-au salarii,
  Curvele pupa dolarii.
  https://Versuri.ro/w/xa42

  Buna tara, rea croiala
  Mama ei de randuiala.
  Aia hoti, astia hoti,
  Mama lor la toti.

  Vin ai nostri, pleaca ai nostri
  Noi râmînem tot ca prosti.
  Aia hoti, astia hoti,
  Mama lor la toti.

 • Romania-i de vanzare
  Cu uzini, crese, hotare.
  Spagile au zornait,
  Algoritmu-i multumit.

  Dumnezeu dac-ar veni
  Prim-ministru intr-o zi
  L-am manji si i-am gasi
  Cazier la SRI.

  Buna tara, rea croiala
  https://Versuri.ro/w/xa42
  Mama ei de randuiala.
  Aia hoti, astia hoti,
  Mama lor la toti.

  Vin ai nostri, pleaca ai nostri
  Noi râmînem tot ca prosti.
  Aia hoti, astia hoti,
  Mama lor la toti.

 • Nu buneti botu’la vrajeala asta cu zgabitu e un oarecare care se baga-n seama alegerile vor spune totul,e ultima basina pe cra pzd o mai trage anul acesta,dupa care-l mananca covid-ul

 • Alexe e slab,e crud!!! Dupa ce iese Chirica primar, il sfarîma pe Alexe exact cum a procedat minustrul Mediului cu mentorul sau Fenechiu!!!!

 • Oamenii lui Fenechiu,mai sunt inca;M Bodea,Dranga,Costel Alexe,L.Bratescu,unii, care au ajutat enorm SC Lactis SA sa falimenteze.Cititi articolul ;Costel Alexe un fulgerica liberal,apoi va mai razganditi poate.

 • cum sa votezi cu mafia lui Mihai Chirica care betoneaza fiecare metru din spatiul verde iar Costel Alexe spune ca nu exista defrisari ilegale. Mai bine o femeie la conducerea orasului sa faca curatenie dupa epoca PSD-PNL

 • O realitate cruda pe care nu avem cum sa o rezolvam este ca nu avem pe cine alege ori ce am face si de aceea tot cei vechi si noi vor ramane la putere si ne vor duce mai departe in prapastia tot de ei creata de-a lungul celor 30 de ani. Cu durere acum chiar nu se mai stie cine si de ce culoare este. Toti o apa si un pamant. Inculti, hoti, mizerabili, nepregatiti, nesatui si cei mai mari vinzatori de tara pe care totusi nu-i intreaba nimeni, deoarece cloaca este prea mare.

 • Daca te uiti la panoplia de ”politiceni” insitata in ziar ajungi la concluzia ca practic ar trebui sa-i trimiti la plimbare pe toti si-au vazut numai de sinecurele si buzunarele lor.
  Iar cu Chirica lasati-o mai moale, are mana facuta sub bagheta lui Nichita iar ce face el de o bucata buna de timp se vede clar aceeasi gandire precum a predecesorului sau, nu respecta nimic.

Adauga un comentariu