International

Sondaj Franta: Popularitatea lui Emmanuel Macron a scazut in urma protestelor „vestelor galbene”

Publicat: 16 dec. 2018

Popularitatea presedintelui francez Emmanuel Macron a scazut in urma unei luni de proteste organizate de sustinatorii miscarii "Vestele Galbene", arata un nou sondaj publicat duminica.

Aproximativ 66.000 de persoane au participat la protestele desfasurate sambata in mai multe orase din Franta. Autoritatile franceze au folosit din gaze lacrimogene impotriva protestatarilor.

Vezi si: Emmanuel Macron anunta marirea salariilor mici si scutiri de obligatii fiscale pentru pensiile sub 2.000 de euro

Un sondaj realizat de Ifop si publicat in Journal du Dimanche a aratat ca popularitatea lui Macron a scazut cu inca doua puncte fata de luna trecuta, ajungand la 23%.

Miscarea "Vestele Galbene", care si-a inceput demonstratiile pe 17 noiembrie, initial pentru a protesta impotriva cresterii taxelor la combustibili, s-a transformat curand intr-o expresie de furie cu privire la costul ridicat al nivelului de trai in Franta si in sensul ca guvernul lui Macron este detasat de greutatile de zi cu zi ale cetatenilor.
 loading...

Adauga un comentariu