National

Sondaj INSCOP: Victor Ponta este FAVORIT la alegerile prezidentiale

Publicat: 14 mai 2014
1

Romanii il considera cel mai potrivit candidat din partea PSD la alegerile prezidentiale pe premierul Victor Ponta, iar din partea PNL – pe prim-vicepresedintele liberalilor, Klaus Iohannis, potrivit unui sondaj INSCOP. Victor Ponta este favorit la prezidentiale, potrivit aceluiasi barometru.

Citeste si: Andrei Plesu, ATAC FARA PRECEDENT la Victor Ponta: E mai razna decat ne-am inchipui

Astfel, 44,8% dintre participantii la sondaj au indicat ca cel mai potrivit candidat la alegerile prezidentiale din partea PSD ar fi Victor Ponta, in timp ce 17,8% opteaza pentru Mircea Geoana drept candidat din partea social-democratilor. 32% dintre cei chestionati nu il considera potrivit pe niciunul dintre cei doi, iar 5,4% au indicat ‘nu stiu’ sau nu au raspuns la aceasta intrebare.

Cel mai potrivit candidat la prezidentiale din partea PNL este considerat Klaus Iohannis, cu 37,9% dintre optiuni, iar 22,8% l-au mentionat pe Crin Antonescu. 32,9% dintre cei chestionati nu il considera potrivit pe niciunul dintre cei doi, iar 6,4% nu stiu sau nu au raspuns la aceasta intrebare.

Citeste si: Traian Basescu il cheama pe Victor Ponta la consultari la Cotroceni

Potrivit sondajului, cel mai potrivit candidat la Presedintie din partea partidelor de dreapta (Partidul Democrat Liberal, Partidul Miscarea Populara si Forta Civica) este considerat Mihai-Razvan Ungureanu – 26,7%, urmat de Elena Udrea, cu 8,7%, Emil Boc – 8,4%, Catalin Predoiu – 8%, in timp ce 40,9% nu il considera potrivit pe niciunul dintre cei patru. De asemenea, 7,3% dintre romani nu stiu sau nu au raspuns la aceasta intrebare.

Barometrul INSCOP mai arata ca Victor Ponta conduce in topul optiunilor pentru alegerile prezidentiale ale romanilor si ar castiga in turul al II-lea al alegerilor pentru Presedintie impotriva oricarui contracandidat.

Citeste si: Datoriile istorice din industria de aparare, STERSE. Ponta: „Oricum nu pot fi platite!”

Daca duminica viitoare s-ar organiza alegeri prezidentiale si candidatii ar fi Victor Ponta, Crin Antonescu, Mihai-Razvan Ungureanu, Catalin Predoiu, Corneliu Vadim Tudor, Kelemen Hunor si Dan Diaconescu, 41,7% dintre cei care au formulat o optiune clara (fara variantele de raspuns ‘Altcineva’, ‘Nu sunt hotarat’, ‘Nu votez’, ‘Nu stiu/Nu raspund’) ar vota cu Victor Ponta din partea Aliantei PSD-UNPR-PC (38,7% in martie si 37,3% in ianuarie).

Premierul este urmat de Crin Antonescu, cu 20,7% (25% in martie si 28% in ianuarie), Mihai-Razvan Ungureanu – 17,1% (14,6% in martie si 14,1% in ianuarie), Catalin Predoiu – 8,6% (9,3% in martie si 7,2% in ianuarie), Corneliu Vadim Tudor – 4,6% (5,1% in martie si 5,6% in ianuarie), Kelemen Hunor – 3,8% (3,5% in martie si 5,5% in ianuarie) si Dan Diaconescu – 3,5% (3,8% in martie si 2,3% in ianuarie).

Citeste si: PONTA ii cere lui Basescu convocarea CSAT, pe tema Ucrainei si a „provocarilor” Rusiei

Raportat la totalul populatiei chestionate, 9% au optat pentru varianta de raspuns ‘Altcineva’, numele cele mai mentionate fiind, conform sondajului, Klaus Iohannis, Calin Popescu-Tariceanu si Mugur Isarescu. De asemenea, 17,5% au raspuns ca nu sunt hotarati, 8,3% nu ar vota, iar 2,1% nu stiu sau nu au raspuns.

INSCOP a testat si varianta de intrebare introducand si o optiune de candidat din partea PMP.

Astfel, daca duminica viitoare s-ar organiza alegeri prezidentiale si candidatii ar fi Victor Ponta, Crin Antonescu, Mihai-Razvan Ungureanu, Elena Udrea, Catalin Predoiu, Corneliu Vadim Tudor, Kelemen Hunor si Dan Diaconescu, 39,9% dintre cei care au formulat o optiune clara (deci fara variantele de raspuns ‘Altcineva’, ‘Nu sunt hotarat’, ‘Nu votez’, ‘Nu stiu/Nu raspund’) ar vota cu Victor Ponta din partea Aliantei PSD-UNPR-PC. Premierul este urmat de Crin Antonescu – 20,1%, Mihai-Razvan Ungureanu – 12,4%, Elena Udrea – 9,6%, Catalin Predoiu – 7,2%, Corneliu Vadim Tudor – 4,1%, Kelemen Hunor – 3,4% si Dan Diaconescu – 3,3%.

Comentarii
  • Ba vacilor, sondatorilor care esti, romanii au vazut ca Ponta una declara cu un an referitor la gaze de „ba”-sist si apoi … sa rasucit. A dat ordin jandarmilor sa bata oamenii nenorociti de la Pungesti pretextand ca „legea trebuie respectata”. NU CONTEAZA CA LEGEA E IMORALA, EA „TREBUIE” RESPECTATA, CA ASA AU ORDONAT STRAINII! Din pacate avem prea multi tradatori vorbitori de limba romana ce nu au nici un simtamant romanesc.

  • nu stiu de cine a fost comandat acest sondaj,dar parca prea tare seaman a PSD. cei care au spus ca voteaza PONTA sunt fomistii PSD,prostii lumii , incultii si cei care pling dupa PCR./ CUM POTI VOTA presedinte un urmas fidel al lui NASTASE PUSCARIASUL ca il asemana pe PONTA cu micul TITULESCU dar PONTA are apucaturile marelui nazit HITLER./ DACA VRETI SA NE INTOARCEM LA STATUL totalitar in miinile unui plagiator mincinos si prost meneger faceti/o , dar inainte ginditi/va la copiii nostril si la urmasii nostril. ginditi/va bine ,analizati de 10 ori si votati pe cine trebuie ./

Adauga un comentariu