National

Sondaj privind donarea de plasmă – Foto

Publicat: 21 nov. 2020
tratament plasma
Plasma

În cele șapte luni de când România a autorizat colectarea și administrarea de plasmă convalescentă pentru pacienții COVID, puțin peste 600 de vieți au fost salvate. Aproape 4000 de români au donat în această perioadă peste 6500 doze de plasmă convalescentă, din care peste 3000 de doze au fost ddeja administrate pacienților cu forme severe de COVID-19. De asemenea, peste 1500 de doze sunt în proceddură de testare și validare, în timp ce aproximativ 2000 de doze au fost rebutate, din cauza unor diverse neconformități.

Toate aceste estimări au fost realizate pe baza datelor transmise de centrele de transfuzie, către Besmax Pharma Distribution, compania care a oferit gratuit echipamentele și kiturile de plasmafereză. În perioada 15 – 20 noiembrie 2020, a fost realizat un sondaj privind donarea de plasmă.

1 din 6 români care s-au infectat cu noul coronavirus declară că ar dona plasmă convalescentă.

2 din 6 români declară că nu au fost informați cu privire la donarea de plasmă convalescentă.

Alți 2 din 6 români declară că se tem să doneze plasmă convalescentă.

1 din 6 români declară că nu pot dona din motive medicale.

2 din 3 români care au declarat că doresc să doneze plasmă convalescentă, declară că nu au putut să doneze până acum din cauză că centrele de transfuzie fie nu au răspuns, fie nu i-au programat, fie i-au refuzat.

2 din 7 români care au donat plasmă convalescentă au repetat procedura de cel puțin 2 ori

3 din 5 românii diagnosticați cu noul coronavirus declară că rudele lor, care locuiesc în aceeași gospodărie cu ei, nu au fost testate pentru a fi diagnosticate.

Respectiv, fiecare persoană diagnosticată cu test RT PCR, declară că cel puțin alte 3 persoane, contacți direcți din aceeași gospodărie, au rămas netestați și nediagnosticați.

Sondajul a fost realizat telefonic de voluntarii COVIDPLASMA.RO, în perioada 15 – 20 noiembrie 2020, pe un număr de 1150 persoane confirmate cu SARS-COV-2, la comanda Besmax Pharma Distribution SRL.

 

 
Adauga un comentariu