Magazin

SONDAJ – Scuza invocata tot mai des de barbati in dormitor este …

Publicat: 28 ian. 2013
1
Nu doar femeile cauta scuze pentru a scapa de „indatoririle conjugale“. Tot mai multi barbati isi refuza partenerele in pat, potrivit unui sondaj. Unul dintre motive este acela ca isi pierd interesul pentru sex. Convingerea femeilor ca barbatii nu refuza niciodata o partida de sex este lipsita de temei. 
Reprezentantilor sexului masculin nu le mai sta mintea atat de mult la partidele de amor. Cel putin asa reiese dintr-un sondaj realizat recent de farmacia online Ukmedix.com. 
Reprezentantii acesteia au incercat sa afle, prin intermediul sondajului, de ce au crescut atat de mult in ultima perioada vanzarile de medicamente si la suplimente alimentare care cresc libidoul barbatilor.
Lipsa dorintei sexuale ii determina pe multi dintre ei sa-si refuze iubitele in pat. Ba mai mult, 62% din barbatii care au participat la sondaj au recunoscut ca se eschiveaza de la „indatoririle conjugale“ mai des decat partenerele lor. In topul celor mai folosite scuze este oboseala, iar pe locul al doilea se situeaza stresul
Surprinzator, durerile de cap invocate de obicei de catre femei pentru a nu face sex, sunt folosite ca scuza si de reprezentantii sexului masculin. Senzatia de stomac plin dupa o cina bogata si dorinta de a viziona o emisiune la televizor sunt alte motive invocate frecvent de barbati pentru a evita apropierile intime de partenere.
Lipsa increderii in sine, motivul real al libidoului scazut
Surpinzator sau nu, scuzele barbatilor coincid prea putin cu motivele reale pentru care amana momentele de intimitate. In topul motivelor se afla nemultumirile cu privire la aspectul fizic, iar pe locul al doilea – apetitul sexual scazut. Oboseala excesiva de la final de zi si stresul sunt alte motive pentru care barbatilor nu le sta mintea la sex. 
„Se pare ca barbatii nu sunt prea sinceri cu partenerele in privinta motivelor pentru care evita intimitatea. Nu stresul de la munca si oboseala le taie cheful de sex, ci lipsa increderii in sine si libidoul scazut“, spune Thomas O’Connell, purtatorul de cuvant al Ukmedix.com, farmacia care a realizat sondajul.
Dorinta sexuala scazuta poate avea cauze biologice sau relationale. In prima categorie sunt incluse obezitatea, fumatul, consumul excesiv de alcool, insomniile, dar si boli precum hipotiroidia. Problemele din cuplu sunt un motiv important pentru care barbatii nu vor sa faca sex. Conflictele si nemultumirile pe care le au legate de partenera sunt adeseori un obstacol in calea unei vieti sexuale implinite.   
Femeile puternice inhiba dorinta sexuala
Ca barbatii par sa devina tot mai putin interesati de sex si ca inventeaza tot mai multe pretexte pentru a evita momentele de intimitate este o problema semnalata si de alte studii. Unul dintre ele, realizat de organizatia nonguvernamentala britanica „Men’s Health Forum“ si citat de cotidianul „The Sun“, sustinea ca 15% din barbatii cu varste intre 18 si 59 de ani si-au pierdut interesul pentru sex, fara sa se confrunte probleme de ordin medical. 
Schimbarea rolului femeii in societate este explicatia oferita de cercetarea britanica. Femeia moderna, puternica si cu o incredere crescuta in propria sexualitate inhiba apetitul sexual al barbatilor.
Pornografia si imaginile explicite la care barbatii sunt expusi la tot pasul ar fi un alt motiv pentru care nu mai vor sa aiba relatii intime cu partenera de viata. Multi dintre ei nu se mai simt suficient de atrasi de iubite si se refugiaza in fantezie. 
Sursa: adevarul.ro
Adauga un comentariu