Stiri

Sony cere interventia FBI impotriva hackerilor

Publicat: 04 mai 2011

Sony va relua partial serviciile oferite prin platforma PlayStation Network, saptamâna viitoare, si va oferi stimulente clientilor pentru a-i determina sa nu plece la concurenta, dupa ce un hacker a furat datele personale din conturile a 78 de milioane de utilizatori, transmite Reuters.

Unii reprezentanti ai companiei japoneze si-au cerut duminica scuze pentru bresa de securitate, într-o conferinta de presa, acestea fiind primele comentarii publice din partea Sony dupa criza care a dus la închiderea PlayStation Network pe 19 aprilie.

Sony a reiterat posibilitatea ca printre datele furate sa fi fost si informatii privind cardurile de credit ale clientilor.

„Ne cerem scuze profunde pentru problemele si necazurile create utilizatorilor”, a declarat Kazuo Hirai, pe locul doi în ierarhia companiei si principalul candidat la succesiunea directorului general Howard Stringer, dupa care s-a înclinat adânc.

Stringer nu a participat la conferinta de presa.

Multi utiliatori ai PlayStation au fost înfuriati de faptul ca primul avertisment privind una dintre cele mai grave brese de securitate informatica produsa vreodata a venit la o saptamâna dupa ce Sony a închis reteaua si la câteva ore dupa de Hirai a prezentat primele tablete PC ale companiei.

Sony a anuntat ca va oferi continut gratuit, inclusiv acces liber la retea, timp de 30 de zile, utilizatorilor actuali, pentru a preveni plecarea utilizatorilor.

Compania a precizat ca dupa atacul informat a îmbunatatit securitatea si vor fi introduse sisteme mai avansate de protectie a datelor. Sony a cerut totodata FBI sa investigheze atacul informatic.

În legatura cu acuzatiile ca utilizatorii au fost informati târziu despre bresa de securitate, Hirai a spus ca Sony a vrut sa afle mai întâi ce date au fost furate.loading...

Adauga un comentariu