Stiri

Sony dezvaluie noile console portabile: PlayStation Vita

Publicat: 08 iun. 2011

Intai a fost speculata ca PSP2, dupa care a fost botezata NGP (Next Generation Portable). Insa abia acum viitoarea consola mobila de la Sony este denumita in mod oficial (si speram final): PlayStation Vita. Pentru ca ai sai creatori spera ca ea sa se integreze in intreaga noastra viata, si sa fie mai mult decat un simplu accesoriu de jocuri.

Pentru cat mai multe si mai variate moduri de a ne juca, PS Vita ofera o gama larga de controluri: in primul rand ne “lovim” de display-ul OLED capacitiv de 5? (12.7 cm), cu o rezolutie de 960*544 pixeli si 16M culori. Acesta este flancat de doua mini joystick-uri si cateva butoane normale, plus doua touchpad-uri. Dar daca intoarcem cosola, gasim noi touchpad-uri. Si pe langa toate aceste, accelerometrul integrat sesizeaza miscarile in orice directie.

Configuratia include un CPU quad core ARM Cortex A9 si GPU SGX543MP4+. Iar ca si conectivitate vom avea doua variante, cu Wi-Fi b/g/n, Bluetooth 2.1 si optional 3G. In rest mai gasim un modul GPS si doua camere, in fata si pe spate.

PlayStation Vita este asteptata undeva la sfarsitul acestui an, la un pret de 250 $ pentru versiunea doar cu Wi-Fi (cat Nintendo 3DS), si 300 $ pentru cea si cu 3G. In SUA AT&T va avea exclusivitate la conectarea consolei.

 loading...

Adauga un comentariu