Hardware

Sony VAIO T11 si T13 – primele ultrabook-uri Sony

Publicat: 03 mai 2012

A trecut ceva timp de cand ultrabook-urile si-au facut aparitia pe piata, iar raspunsul celor de la Sony s-a lasat asteptat. VAIO T11 si T13 vor fi primele ultrabook-uri de 11.6″ si 13.3″ ale producatorului si vor arata aproape la fel ca ultima iteratie a lui VAIO Z. Pentru inceput a fost prezentata o configuratie pentru modelul de 13.3″ ce include un procesor Intel Core i3-2367M, 4 GB RAM si un HDD de 320 GB. Intamplator, am testat de curand ceva similiar, intr-un format de 11.6″.

Sony VAIO T11

Este de asteptat ca Sony sa ofere pentru ultrabook-urile sale procesoare ULV din seria Ivy Bridge. Din pacate, ele nu au fost anuntate oficial si producatorul japonez nu se poate lauda cu ele. Sony VAIO T13 va masura 323 x 226 x 17,8 mm si va cantari 1,6 kg. Conform specificatiilor oficiale, bateria standard integrata va oferi pana la 9 ore de autonomie. Noi credem ca autonomia reala este semnificativ mai mica.

Sony VAIO T13

Uitandu-ne la datele de mai sus, ne intrebam de ce Sony a prezentat atat de tarziu ultrabook-urile sale. Designul il aveau deja, fiind nevoiti sa schimbe doar materialele de constructie pentru carcasa. Au renuntat la fibra de carbon scumpa folosita pentru VAIO Z si au apelat la aluminiu si plastic. Preturile nu au fost anuntate, dar Sony VAIO T11 si VAIO T13 vor intra pe piata in aceasta luna.

Adauga un comentariu