Telefoane mobile

Sony Xperia Sola: excelent pe Internet si nu numai

Publicat: 13 mart. 2012

Sony Xperia Sola (nume de cod Pepper) a fost anuntat oficial astazi. Noul smartphone Sony se pozitioneaza pe segmentul mainstream si are specificatii apropiate de Xperia U.

Notam absenta bandei iluminate cu LED (caracteristica seriei NXT), dar primim in schimb un ecran Reality Display ceva mai generos ca dimensiune (3.7 inch fata de 3.5 inch), care afiseaza 854 x 480 pixeli rezolutie.

Procesorul este un STE U8500 NovaThor dual core. Desi nu se bucura de popularitatea chispet-urilor Nvidia, Qualcomm si chiar Exynos, cele doua nuclee NovaThor ce ruleaza in paralel la o frecventa de 1 GHz promit sa ne ofere o experienta satisfacatoare pe platforma Android Gingerbread (pana la finele lunii mai) si apoi pe Ice Cream Sandwich.

Sony Xperia Sola

O implementare software interesanta este asa numita facilitate „floating touch„. Aceasta presupune utilizarea unui cursor in cadrul browser-ului prin apropierea degetului de ecran si trasarea pe deasupra, fara a atinge display-ul.

Camera foto are un senzor de 5 MP, autofocus si Face Detection. Clipurile sunt inregistrate la rezolutie HD (1280 x 720 pixeli).

Dimensiunile lui Xperia Sola sunt de 116 x 59 x 9,9 mm si 107 grame (foarte putin pentru un smartphone cu dotari precum cele de mai sus).

Smartphone-ul vine si cu conectivitate NFC, pentru ca utilizatorii sa poata „ponta” in magazinele si cinematografele care imbratiseaza aceasta tehnologie.

Sony Xperia Sola va fi disponibil la nivel global incepand cu Q2 2012 , in trei teme coloristice clasice: rosu, negru si alb.loading...

Adauga un comentariu

Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit