Gadgeturi

Sony Xperia Tablet Z e cea mai subtire tableta

Publicat: 25 iun. 2013
5
Dupa debutul neconvingator al primelor sale tablete, Sony a revenit cu Xperia Tablet S, o surpriza placuta datorita formei originale si a dimensiunilor atipice ale ecranului. Anuntata inca din ianuarie, generatia urmatoare Xperia Tablet Z abandoneaza aceasta combinatie excentrica in favoarea unui design ceva mai comun, preluand insa trasaturile faimosului telefon Xperia Z si folosind o configuratie hardware net superioara, scrie go4it.ro.
Pentru cei care detin sau au testat un telefon Xperia Z, noua tableta Sony va fi extrem de familiara, iar acest lucru nu este de mirare deoarece aceasta foloseste acelasi design OmniBallance. Ca si terminalul din care-si trage seva, Xperia Tablet Z foloseste aceeasi combinatie de sticla si plastic dur, aceleasi forme rectangulare si aceeasi discretie a detaliilor.
Ca si in cazul Xperia Z, se remarca butonul Power/Lock fabricat din aluminiu, butoanele inguste pentru controlul volumului si tendinta de a camufla foarte bine micile componente precum LED-ul de alimentare sau perforatiile microfoanelor. Un detaliu interesant este cel al dublarii grilelor difuzoarelor stereo, amplasate in colturile inferioare, pentru a impiedica acoperirea lor indiferent de modul in care tinem tableta.
La fel ca si Xperia Z, si noua tableta Sony poarta o certificare IP57, aceasta garantand protectia impotriva particulelor de praf si a imersiunii in apa. Din aceasta cauza, toti conectorii, cum ar fi jack-ul audio de pe marginea laterala stanga sau conectorii Micro USB, Micro SIM si Micro SD de pe partea inferioara, sunt ascunsi sub capace etanse din material plastic. Acestea sunt bine camuflate in marginile inguste ale carcasei, dar sunt totodata si putin cam dificil de extras.
Spre deosebire de telefoanele sale mobile, ale caror ecrane nu prea au impresionat pana acum, tabletele Sony s-au bucurat de un alt tratament. Cu o diagonala de 10,1”, ecranul de pe Xperia Tablet Z foloseste un panou IPS cu culori excelente, luminozitate multumitoare, contrast bun si unghiuri de vizualizare ample. Fata de Xperia Tablet S, noul model Sony face saltul la rezolutia WUXGA si, chiar daca densitatea de 224 ppi nu este cea mai mare disponibila pe piata, este mai mult decat satisfacatoare din toate punctele de vedere. Singurele deficiente sesizabile sunt vizibilitatea in lumina solara, care nu este decat acceptabila, si temperatura cam calda a calibrarii.
Eleganta, subtire si usoara, Sony Xperia Tablet Z este o surpriza placuta pentru cei care doresc o tableta cu o ergonomie buna fara a face rabat de la puterea de calcul sau calitatea ecranului. Este adevarat, aceste aspecte afecteaza negativ autonomia, iar implementarea unor difuzoare si microfoane mediocre este regretabila, insa aceste aspecte nu reusesc sa stirbeasca prea mult din impresia placuta lasata de o tableta Android deosebita.
Adauga un comentariu