Actualitate

Sora lui Petrică Mâțu Stoian se va ocupa de înmormântare. Artistul își pregătise locul de veci

Publicat: 08 nov. 2021
Petrică Mâțu Stoian înmormântare
Petrică Mâțu Stoian ar fi avut parte de o moarte violentă

Moartea artistului Petrică Mâțu Stoian, a cărui înmormântare va avea loc miercuri, a întristat lumea muzicii populare din țara noastră. Interpretul s-a stins din viață fulgerător sâmbătă, după apariția unor complicații de la tratamentul post-COVID. Potrivit medicilor care l-au preluat artistul de muzică populară ar fi luat o supradoză de anticoagulante.

Petrică Mâțu Stoian va fi înmormântat la Craiova, acolo unde locuia și unde are și un loc de veci. Interpretul de muzică populară s-a stins din viață fulgerător, însă, într-un fel sau altul, avea totul pregătit pentru trecerea în lumea de dincolo. Recent artistul a fost la cimitir și s-a asigurat că totul arată așa cum trebuie. Nu știa atunci că va ajunge acolo mult mai devreme decât și-ar fi închipuit oricine.

Petrică Mâțu Stoian părea să se fi pregătit de înmormântare

Cu toate că artistul se îngrijise de momentul în care urma să plece dintre noi, sora artistului se va ocupa de funeraliile acestuia. Și aceasta deoarece ea este ruda de gradul 1 care este îndreptățită să preia frâiele în această situație. În cursul zilei de luni, 8 noiembrie, trupul neînsuflețit al maestrului va ajunge la Ansamblul „Maria Tănase” din Craiova unde va fi depus până miercuri, când va avea loc înmormântarea.

Petrică Mâțu Stoian va fi înhumat în Cimitirul Ungureni din Craiova. Cu toate acestea, nu se știe încă unde va avea loc slujba de înmormântare deoarece biserica de care aparține artistul este destul de mică. Iar familia lui Petrică Mâțu Stoian se așteaptă să vină foarte mulți oameni să-l conducă pe ultimul drum.

Cu toate acestea, înmormântarea va avea loc în Cimitirul Ungureni, acolo unde artistul își pregătise cavoul. Numai că, potrivit impresarului artistului, Doru Gusman, încă nu a fost stabilit la ce biserică va avea loc slujba.

Petrică Mâțu Stoian lasă în urmă un gol imens

Doru Gusman a fost impresarul și bunul prieten al lui Petrică Mâțu Stoian. Cei doi au lucrat împreună timp de 16 ani. Bărbatul are numai cuvinte de laudă la adresa regretatului artist despre care spune că a fost un om de milioane.

„Un nume mare al muzicii populare românești a părăsit această lume mult prea devreme și a lăsat în urmă un gol imens și multă durere în inimile apropiaților săi, dar și ale fanilor din întreaga țară.”

Petrică Mâțu Stoian a murit fulgerător după ce i s-a făcut rău și a ajuns de urgență la spital. Medicii au încercat să-l salveze, ba chiar era programat transferul la Spitalul Bagdasar Arseni din București, însă nu s-a mai întâmplat pentru că inima marelui artist a cedat.

Interpretul de muzică populară avea 61 de ani și visa la o pensie lungă. Din păcate, nu și-a putut îndeplini această mare dorință. Spune că se retrage de pe scenă pentru a lăsa locul noilor generații, dar iată că s-a retras de tot din această lume.

Adauga un comentariu