Actualitate

Sorin Avram Iacoban: „Ce fel de Consiliu Local vom avea la Iași?”

Publicat: 16 sept. 2020
Sorin Iacoban, cadidatul Pro România la Primăria Iași

Sorin Avram Iacoban menționează că suntem în campanie electorală. De asemenea, nu e cazul „să amintesc acest lucru, întrucât cetățenii Iașului au luat deja cunoștință cu marile proiecte și viziuni ale binomului PSD-PNL. Pasaje subterane și supraterane, altele decât cele promise în 2016, muzee peste muzee, și în general toate lozincile posibil imaginate s-au rostogolit peste electoratul din Iași.”, a declarat candidatul Pro România la Primăria Iași.

„În prim plan au ieșit, cumva firesc, candidații la Primărie, care au scos din tolba de promisiuni proiecte urbanistice de avangardă și modernizări uluitoare ale orașului. Presa și toate canalele media sunt cantonate exclusiv pe imaginea acestora. Însă, acest lucru a condus către o personalizare excesivă a campaniei electorale. Principalele partide au acreditat ideea, falsă de altfel, că pe 27 septembrie vom alege doar edilul orașului pentru următorii 4 ani.

PRO România Iași a insistat încă de la începutul campaniei pe profilul Consiliului Local. Acesta joacă rolul unui parlament local, deci a unui adevărat legislativ. Consilierii locali sunt singurii reprezentanți ai cetățenilor în cadrul acestui organism reprezentativ. Mare parte dintre Hotărârile Consiliului Local sunt doar imaginea voinței unor grupuri de interese. Or, aceasta nu este un model de administrație coerentă, competentă și transparentă.

Nu avem nici o inițiativă a Consiliului Local Iași care să fie adoptată ca urmare a unei consultări sau inițiative cetățenești. De aceea, întreb partidele care au înscris liste pentru alegerile la Consiliul Local: cine vă sunt consilierii? Vor fi la fel de anonimi ca cei pe care i-ați avut în precedentul mandat, care erau convocați de primar pentru a vota proiectele pe care doar acesta le iniția?

Avem în față imaginea a unor ultimi 4 ani de obediență a Consiliului local în fața executivului Primăriei. Ați văzut vreo inițiativă a Consiliului local legată de poluarea din Iași, despre haosul urbanistic pe care îl crează proiectele imobiliare haotice, despre traficul infernal, despre conectarea orașului la zona metropolitană. În mod clar nu! Domnii consilieri sunt toți concentrați pe jobul domniilor lor, limitându-se să-și încaseze indemnizația de ședință.

Îi anunț pe această cale că mandatul de consilier local nu este o sinecură și nici un loc al negocierilor zonelor de influență. Este un mandat al ieșenilor și trebuie să răspundeți în fața lor și nu a primarului.

Partidul PRO România consideră că este vremea modificării tipului de relaționare a cetățenilor cu proprii lor reprezentanți.

În primul rând, Hotărârile de Consiliu Local de interes general vor fi afișate în cartiere timp de 30 zile, pentru a fi cunoscute și de cei care nu le pot accesa online și vor fi supuse, ca și în cazul legilor, unei dezbateri publice. Nu doar adoptate și aduse la cunoștința publicului.

Fideli crezului de dezvoltare policentrică a orașului, vom propune ca, în fiecare trimestru, o ședință a Consiliului Local să se desfășoare în cartierele orașului. Trebuie să încurajăm participarea cetățenilor la deliberările publice și să avem curajul confruntării cu cei care ne-au ales.

Consilierii locali trebuie să capete un profil de persoană publică, nu doar să fie mulțumiți cu încasarea indemnizației de ședință. Vom impune ca liderul de grup politic să aibă alocat, în centrele de cartier, un birou pentru audiențe, să aibă adresă oficială de mail, telefon și infrastructură pentru a primi petiții și a dialoga cu cetățenii.”, a declarat Sorin Avram Iacoban, candidatul PRO România la Primăria Iași.

Comandat de Partidul Pro România Iaşi, produs de SC LIVE Digital SRL, CUI AEP 21200010

Comentarii
  • Uite da! Asta e o propunere foarte interesanta domnule Iacoban! Clar ar fi mult mai bine daca ar exista mult mai multa transparenta din partea consilierilor si consiliului local! Va felicit pentru idee!

  • Iacoban un sobolan rosu care a fugit din barca lui zdragnea,impreuna cu chirica,numai ca iacoban a sarit in barca plagiatorului ponta iar chirica sa salvat in barca betivanului orban.Intr-o tara profund democrata nu ar trebui votat nici unul.

  • Sunt Anonim. Recunosc ca sunt un prost si vorbesc ca o moara stricata. Permanent spun aceleasi lucruri despre Iacoban, pentru ca nu ma duce mintea mai mult de atat. Ce daca spune lucruri interesante, realiste, eu sunt batut in cap si o tin pe-a mea. Asa mi-a cerut Harabagiu si nu am ce face. Din partea mea personala succes domnule Iacoban.

  • Proasta i mata carnatule,la voi la pzd nu stiti sa va exprimati decat ciobaneste,doare ce spun e adevar fraiere care l pupi in cwr pe iacoban de dimineata pana seara.M am coborat la nivelul tau de encefalopat,poate intelegi tarlane

  • Este interesant faptul că se propune o noua solutie pentru functionarea Consiliului Local. Eu nu cunosc acum nici un consilier si poate as vrea sai spun ce probleme avem in zona Alexandru.

  • Cred ca ar trebui ca oamenii sa fie mai activi in a-si spune parerea fata de ce zic toti candidatii, pentru ca altfel cei ce vor ajunge sa fie alesi vor face ce vor ei si nu ce vor oamenii. Daca cei care au ceva de spus nu sunt activi, atunci isi vor da cu parerea numai cei care nu au legatura cu o convietuire civilizata.

  • Forte interesanta propunere! Chiar azi m-am intalnit cu Iacoban in cartierul Galata, daca stiam de aceasta propunere poate il intrebam detalii. Chiar mi-a placut de el!

  • Omul lui Sorin Iacoban- Laurențiu Gheorghiu se cunoaște cu deputatul PSD de 20 de ani, găsindu-și un loc călduț într-o Direcție a Primăriei. De doi ani îşi primește salariul și îi merge vechimea fără să dea o zi pe la serviciu. Gheorghiu se prezintă pe FB ca mare consilier la Parlamentul Laurențiu Gheorghiu se cunoaște cu deputatul PSD de 20 de ani, găsindu-și un loc călduț într-o Direcție a Primăriei. De doi ani îşi primește salariul și îi merge vechimea fără să dea o zi pe la serviciu. Gheorghiu se prezintă pe FB ca mare consilier la Parlamentul României, iar în cartea de muncă scrie că lucrează la Citadin, ca programator producție, în cartea de muncă scrie că lucrează la Citadin, ca programator producție! Înțelegerea a fost între Iacoban-Chirica ! Vreți sa spuneti ca Iacoban ( un datornic vândut) merita băgat in seamă??? ESTE EVIDENT UN BLAT ORDINAR CU CHIRICA ! JOS Pro România!

Adauga un comentariu