Actualitate

Sorin Avram Iacoban: „Pro România Iași dorește crearea unui parteneriat între mediul de afaceri și autoritățile ieșene pentru dezvoltarea pe termen lung a economiei locale“ (P)

Publicat: 15 sept. 2020
Sorin Iacoban în sutdioul BZI LIVE
Sorin Avram: „Pro România Iași dorește crearea unui parteneriat între mediul de afaceri și autoritățile ieșene pentru dezvoltarea pe termen lung a economiei locale“ (P)

Un oraș care gândește pentru viitor, și nu doar pentru prezent, este unul care își pune în valoare mediul de afaceri și investește în acesta. Din păcate, această idee nu a fost înțeleasă până acum de administrația Municipiului Iași sau, și mai rău, nu a fost aplicată în mod asumat și predictibil.

De ce ar ignora politicienii ieșeni mediul de afaceri? Răspunsul este simplu. Pentru că investițiile în această zonă sunt pe termen lung și produc rezultate reale după ani întregi de la inițierea proiectelor. Mai clar, majoritatea proiectelor nu sunt gata până la următoarele alegeri.

Acest lucru nu este negativ pentru comunitate, ba chiar din contră. Însă, conducătorii care țin mai mult la funcțiile proprii decât la binele orașului au căutat întotdeauna să investească banii în lucruri care sunt vizibile imediat și care pot fi corelate direct cu mandatul lor. S-au limitat la un avantaj electoral imediat– este mai ușor să te lauzi cu faptul că ai plombat gropile de pe o anumită stradă, decât că începi să implementezi un proiect care va genera rezultate peste 4-5 ani.

Viziunea mea este că această abordare este una greșită.Strategia PrimărieiIași ar trebui să funcționeze invers: stimulezi mediul de afaceri – ajungi să colectezi mai multe taxe și impozite – ai bani pentru proiecte mai mari, mai utile pentru comunitate. Încurajarea zonei de business din Municipiul Iași este decisivă, pentru că aduce cu sine mai multe locuri de muncă, o mai mare infuzie de capital în oraș și Zona MetropolitanăIași și ajunge, în final, să ofere șansa de a trăi decent mai multor persoane.

De aceea, o mare dorință a mea este ca, după ce voi fi ales, să mă consult constant cu sectorul privat, pentru a-i înțelege mai bine nevoile și a găsi împreună soluții.

Voi pune la dispoziția antreprenorilor o platformă prin care să își expună ideile de dezvoltare a zonei de business în Iași. Acestea vor fi analizate de un grup de specialiști independenți (aleși dintre oamenii cu reputație profesională recunoscută de comunitate), iar, dacă ideile sunt realizabile și sustenabile financiar pe termen lung, Primăria și Consiliul Local vor sprijini antreprenorii să le pună în practică. Autoritățile locale dispun de îndeajuns de multe resurse și mijloace pentru a face asta (investiții, spații de producție, scutiri sau reduceri de la plata impozitelor locale etc.).

Astfel, cu ajutorul ideilor oamenilor cu inițiativă și cu implicarea administrației locale, Municipiul Iași ar putea să devină mult mai relevant din punct de vedere economicdecât în prezent, inclusiv la nivel internațional.

Trebuie să ne propunem ca, în bugetul local, ponderea taxelor și impozitelor pe venit, provenite din mediul privat, să crească în fiecare an cu un procent semnificativ. Asta nu pe seama creșterii nivelului obligațiilor de plată, ci pe fondul dezvoltării afacerilor și a rezultatelor financiare pozitive ale acestora. Ar fi cel mai bun indicator al dezvoltării durabile a mediului de business ieșean.

Programul politic al PRO România Iași demonstrează că preocuparea noastră pentru mediul de afaceri nu este determinată de un avantaj electoral temporar, ci are ca scop implementarea unor proiecte care să ajute pe termen lung antreprenorii ieșeni și, implicit, orașul.

Votați candidații PRO România la Primăria Iași și Consiliul Local Iași, poziția 6 de pe buletinul de vot la alegerile din 27 septembrie 2020!

Sorin Avram Iacoban, candidatul PRO România la Primăria Iași

 

Comandat de Partidul Pro România Iaşi, produs de SC LIVE Digital SRL, CUI AEP 21200010

Comentarii
  • Iacoban un sobolan rosu care a fugit din barca lui zdragnea,impreuna cu chirica,numai ca iacoban a sarit in barca plagiatorului ponta iar chirica sa salvat in barca betivanului orban.Intr-o tara profund democrata nu ar trebui votat nici unul.

  • Aveti dreptate domnule Iacoban. Mediul de afaceri are nevoie de sprijin pentr asi reveni dupa problemele create de pandemie. Ar fi foarte bine sa primim sprijin din partea autoritatilor locale. Nu bagati in seama toate rautatile. Vedeti-va de treaba si faceti ce ati promis. Mult succes!

  • Acest Anonim sa ne spuna daca e vreu pupincurist USR,PMP sau ALDE ca asa pare… Domnule te asigur eu ca domnul Iacoban a facut multe pentru acest oras dar oamenii care fac de obicei nu sunt apreciati si se vede asta in atitudinea ta…Eu ii urez mult succes acestui adevarat iesean! Bravo Iacoban!

  • Ar fi ceva nou sa putem sa ne bazam pe un ajutor local, mai ales ca la inceput te doboara chiriile si tot felul de costuri. te intrebi cum pot incepe o noua afacere tinerii din Iasi cand te omoara chiriile. Pe timpul pandemiei, desi nu am produs nimic, chiriile au ramas la fel. la unii chiar au crescut. Apreciez ideea dumnaevoastra domnule Iacoban, dar sa vedem daca o veti pune in practica.

  • ba titel nu te aprinde frate am dreptul si eu la o opinie,m-am exprimat civilizat nu ca tine, nu pup in cwr pe nimeni asa cum faci tu prin diferitele nicknam-uri,acest articol este despre iacoban si ma refer doar la el.Tu si altii aveti dreptul sa-l votati,insa votul vostru va fi inutil ptr.ca respectivul nu are nici o sansa.Chirica va castiga la Iasi dar nu cu votul meu,ci ptr ca asa spun sondajele!

  • Cred ca ar trebuie sa respectam toate opiniile, numai ca acestea ar trebui sa fie transmise civilizat. Acest articol despre mediul de afaceri mise pare interesant. Nu ne intereseaza pareri extremiste si un limbaj care nu poate fi reprodus. Vrem sa cunoastem toti candidatii, ca sa stim pe cine votam.

Adauga un comentariu