National

Sorin Blejnar: Am primit o citatie de la DNA. Ma voi prezenta la audieri

Publicat: 11 iul. 2012
1
Fostul sef al ANAF Sorin Blejnar afirma ca a primit din partea Directiei Nationale Anticoruptie o citatie si ca se va prezenta la sediul DNA la data si ora care i-au fost transmise. El a precizat ca citatia a fost inmanata sotiei sale, el nefiind la domiciliu la acel moment, informeaza Mediafax. „Nu am nicio emotie”, a adaugat Blejnar.
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) sustin ca, din indiciile obtinute, Codrut Marta se baza pentru mentinerea in functie, pana la mijlocul lunii aprilie, a lui Sorin Blejnar si Viorel Comanita pe relatiile detinute de omul de afaceri Emilian Schwartzenberg la nivel guvernamental.
Procurorii anticoruptie arata – in referatul cu propunere a de arestare a lui Viorel Comanita si Florin Secareanu si a altor 15 persoane – ca Alexandru Codrut Marta a promis ca-l va convinge pe Sorin Blejnar sa mai ramana o perioada la conducerea ANAF in interesul omului de afaceri Radu Nemes.
Potrivit procurorilor DNA, Nemes i-a cerut lui Marta ca Blejnar sa mai stea „macar o luna, doua, fiind si cu alea vechi pe punctele de finalizare, sunt si altele noi”, pentru ca banuia ca „nu ii este chiar indiferent ce se intampla in jurul lui”.
Mentinerea in functie a lui Blejnar, arata procurorii, era esentiala pentru Radu Nemes, care intentiona sa finalizeze o serie de proiecte si „sa demareze mecanisme evazioniste suplimentare”, sens in care Marta si-a manifestat disponibilitatea atat pentru a incerca sa-l convinga pe Blejnar sa nu demisioneze, cat si pentru a actiona in sensul numirii unei alte persoane obediente, „iar daca tot vrea neaparat sa plece, sa puna pe cine trebuie”, conturandu-se indicii ca cel vizat la acel moment pentru inlocuirea lui Sorin Blejnar, evident in sensul gruparii infractionale, era Sorin Florea – comisar general adjunct al Garzii Financiare.
Procurorii sustin in referat ca Marta isi punea bazele mentinerii in functie a lui Blejnar si Comanita pe relatiile detinute de Emilian Schwartenberg la nivelul conducerii aparatului guvernamental. „Astfel, indicii obtinute releva ca Alexandru Codrut Marta se bazeaza pentru a asigura mentinerea in functie (pana la mijlocul lunii aprilie 2012, conform celor discutate cu Radu Nemes la 1 martie) a lui Sorin Blejnar si Viorel Comanita pe relatiile detinute de Emilian Schwartenberg la nivelul conducerii aparatului guvernamental de la acel moment”, se arata in documentul citat.
Procurorii mai arata ca, in 5 martie, Codrut Marta s-a intalnit, in jurul orei 10.10, cu Viorel Comanita, iar apoi a discutat mai bine de o ora la restaurantul Casa Di David cu Emilian Schwartzenberg. DNA mai noteaza ca, in 7 martie, Emilian Schwartzenberg a stabilit o intalnire pentru ora 12.00 cu Marta, transmitandu-i: „Vin si cu raspunsurile, cred ca pana atunci cu asa”.Adauga un comentariu