National

Sorin Blejnar si sotia sa, trimisi in judecata. De ce sunt acuzati acestia

Publicat: 22 aug. 2019

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor Blejnar Sorin, la data faptei presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), pentru infractiunea de luare de mita, Comanita Viorel, la data fapte vicepresedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) cu rol de conducator al Autoritatii Nationale a Vamilor, pentru infractiunea de luare de mita, Florea Sorin, la data faptei comisar general adjunct al Garzii Financiare, pentru infractiunea de luare de mita si Blejnar Andreea Florentina, persoana din familia primului inculpat, pentru complicitate la infractiunea de luare de mita.

Sorin Blejnar, condamnat la sase ani de inchisoare

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In calitate de presedinte, vicepresedinte, respectiv de comisar general adjunct al Garzii Financiare, inculpatii Blejnar Sorin, Comanita Viorel si Florea Sorin au primit sume de bani de la un om de afaceri, prin intermediari, pentru ca, in schimb, prin incalcarea atributiilor de serviciu, cei trei inculpati sa protejeze activitatea nelegala desfasurata de societatea comerciala coordonata de omul de afaceri. Ajutorul dat de complicele Blejnar Andreea Florentina a constat in primirea banilor destinati lui Blejnar Sorin, de la doi interpusi ai omului de afaceri.
Concret, cei trei inculpati au primit drept mita urmatoarele sume de bani

  • Blejnar Sorin – 1.200.000 euro in perioada mai 2011-aprilie 2012
  • Comanita Viorel- 960.000 euro in perioada mai 2011- mai 2012
  • Florea Sorin – 300.000 euro in perioada mai 2011- iunie 2012

Sumele primite drept mita de cei trei inculpati au avut caracterul unei „taxe de protectie” incasate de cei trei functionari publici cu putere de decizie, pentru ca activitatea ilegala a societatii controlate de omul de afaceri care platea respectiva „taxa” sa nu fie observata si nici oprita de organele fiscale.
Activitatea comerciala a societatii din domeniul comercializarii carburantilor era organizata astfel incat sa se asigure premisele evaziunii fiscale. Cumpararea si vanzarea produselor accizabile s-a desfasurat in timp, iar sumele obtinute erau date functionarilor publici, pe masura ce banii erau obtinuti din comercializarea produselor fara plata accizelor. Societatea respectiva (alaturi de alte persoane fizice si juridice) a fost trimisa in judecata, fiind condamnata prin decizie definitiva, pentru infractiunea de evaziune fiscala, la plata unei amenzi penale si pedeapsa complementara a dizolvarii.

In cauza s-a dispus luarea masurilor asiguratorii cu privire la bunurile inculpatilor Blejnar Sorin, Comanita Viorel si Florea Sorin, pana la concurenta sumelor reprezentand obiectul infractiunilor de mita retinute in sarcina fiecaruia dintre cei trei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curtii de Apel Bucuresti cu propunere de mentinere a masurilor asiguratorii dispuse in cauza cu privire la bunurile inculpatilor Blejnar Sorin, Comanita Viorel si Florea Sorin.loading...

Comentarii
  • Nu va place ,dragi bugetari ,ca veti ramane fara bonusuri,dar va place ca tov.Teodorovici lasa Tara datoare pentru cel putin 5 generatii? Credeti ca stra,stra nepotii nostril vor avea de unde plati? Si pt ca maine e 23 august,zi in care DATORITA MAJESTATII SALE,REGELE MIHAI razboiul a fost curmat,va reamintesc vorbele MAJESTATII SALE cu ocazia cuvantarii din Parlamentul Romaniei: ROMANIA Nu este a noastra,am luau- o cu imprumut de la nepotii nostri!!!! Deci sa o pastram cum se cuvine!!!!!

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit