National

Sorin Cîmpean a vorbit despre posibilitatea elevilor de a oferi flori și mărțișoare la școală

Publicat: 24 feb. 2021
Sorin Cîmpeanu cu mască
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației a vorbit despre modul în care elevii vor sărbători 1 martie în cadrul instituțiilor de învățământ. Acesta a afirmat că tinerii vor putea să ofere mărțișoare colegelor și profesoarelor deoarece acestea nu pot fi incluse în categoria obiectelor personale.

Acesta a accentuat faptul că el decide ce se întâmplă la nivelul instituțiilor de învățământ și că, din punctul său de vedere, atât mărțișoarele cât și florile nu trebuie să fie interzise în școli de 1 și 8 martier.

„Ordinul de ministru comun Educați și Sănătate prevede că nu se pot schimba obiecte personale. Însă, Ministerul Educației nu dorește și nu poate să se implice în schimbarea valorii de simbol a unei flori în obiect personal. O floare nu este un obiect personal.

Nici măcar un mărțișor nu consider că este un obiect personal. Așasar, Ministerul Educației nu dorește și nu poate sp se implice în schimbarea unei valori de simbol în obiect personal”, a precizat Sorin Câmpeanu, la Antena 3.

Sorin Cîmpeanu anunță că elevii ar putea face ore de sport fără măști: „Ar putea fi acceptabil să nu se poarte mască”

Sorin Cîmpeanu, vești bune pentru elevi! Acesta a afirmat că, în urma mai multor discuții purtate cu Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, au ajuns la concluzia că elevii ar putea scăpa de purtarea măștii de protecție în condițiile în care orele se vor desfășura în aer liber.

„Am dat exemplul tuturor țărilor europene care nu impun purtarea măștii în cadrul orelor de educație fizică. Există, în afară de regiunea Veneto, din Italia, în care încă există obligativitatea purtării măștii, singura regiune din Europa, mai există încă un caz special, cazul Franței, care recomandă ca orele de sport să se facă fără mască, dar să se facă în exteriorul școlii”, a declarat Cîmpeanu, la Antena3.

Ministrul Educației a menționat că elevii ar putea să fie scutiți de purtarea măștii de protecție la orele de sport. Principala condiție este aceea ca orele să se desfășoare  în aer liber.

„Am discutat cu Ministerul Sănătății și punctul de vedere până acum este că ar putea fi acceptabil să nu se poarte mască doar în condițiile în care orele de sport se fac în exteriorul școlii, în spații deschise. După cum vedem, temperaturile din acest moment nu permit aplicarea acestei variante propuse de MS. Discuțiile vor continua”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Adauga un comentariu