National

Sorin Cîmpeanu, despre câți elevi și cadre medicale s-au infectat cu noul coronavirus în perioada 8 – 15 martie: Numărul este mai mic decât în perioada precedentă

Publicat: 15 mart. 2021
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației susține o conferință de presă
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației

Luni, 15 martie, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a vorbit la Antena 3 despre câți elevi s-au infectat în perioada 8-15 martie. El a transmis că au fost confirmaţi cu COVID-19 încă 181 de elevi şi preşcolari, dar şi 321 de angajaţi din învăţământ.

Sorin Cîmpeanu a declarat luni că în ultimele două săptămâni din luna martie, în școli avem o situație care ne arată că numărul de infectări atât în cadrul elevilor cât și în rândul cadrelor didactice este mai mic decât în perioada precedentă.

Mai exact, în perioada 8-15 martie 2021, în unitățile de învățământ preuniversitar, situația epidemiologică este următoarea:

– Număr preșcolari/elevi confirmați Covid-19: +181 (medie 22 cazuri/zi faţă de 38 de cazuri/ zi)
– Număr personal confirmat Covid-19: +321 (medie 40 cazuri/zi, faţă de 55 de cazuri/zi)
– Număr clase/grupe cu activitatea față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: +216

Sorin Cîmpeanu: „Educația te ajută să te protejezi prin respectarea regulilor”

„Reiterăm importanța respectării tuturor regulilor privind prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV2, precum și importanța testării în școli, alături de susținerea campaniei de vaccinare a personalului din educație”, a mai transmis ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu: „Şcolile nu cresc rata de infectare”

„Îndemn la pudenţă şi la calm. Îndemn la respectarea tuturor regulilor ca să nu ajungem la 6 la mie”, a mai spus Sorin Cîmpeanu la Antena 3.

Adauga un comentariu