National

Sorin Cîmpeanu, despre educația sexuală în școli: „Cu siguranță este nevoie”

Publicat: 01 mart. 2021
Sorin Cîmpeanu conferință
Sorin Câmpeanu, ministrul Educației

Au venit aproape 1.000 de propuneri de modificare pentru proiectul privind educația sexuală în școli, după ce au fost lansate în dezbatere planurile cadru pentru învățământul liceal. Astfel că, luni, 1 martie, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că este necesară o consulare pentru un plan cadru adecvat secolului XXI.

La Digi24, Sorin Cîmpeanu a fost întrebat despre proiectul privind educația sexuală în școli, blocat în Parlament.

„Este vorba de curriculum. Este vorba de planurile cadru de liceu. Știți foarte bine că au fost lansate în dezbatere planurile cadru pentru întregul învățământ liceal. În urma consultării publice au rezultat mai bine de 1.000 de propuneri de modificare, lucru care ne-a condus la concluzia că este bine să analizăm în amănunt, în ansamblu, planurile cadru, adică lista de discipline și numărul de ore alocat fiecărei discipline, inclusiv disciplina despre care vorbiți și în urma acestei consultări să pornim cu dreptul într-un mod în care să avem acceptul întregii societăți, să avem planul cadru adaptat cerințelor societății, cerințelor angajatorilor și, bineînțeles, adecvate secolului 21”, a răspuns ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu, despre educația sexuală în școli: „Cu siguranță este nevoie”

Ministrul Educației a răspuns afirmativ în momentul în care a fost întrebat dacă el consideră că elevii au nevoie de educație sexuală în școală. Cu toate acestea, planul cadru trebuie adaptat cerințelor societății.

„Cu siguranță este nevoie de educație sexuală”, a spus el.

În prezent, educația sexuală este luată în discuție școli, în cadrul disciplinei educație pentru sănătate, care este, însă, o disciplină opțională, urmată de un număr relativ redus de elevi.

Sorin Cîmpeanu, despre cum se va desfășura ziua de 8 Martie

Ministrul Educației a anunțat că ziua de 8 Martie se va desfășura normal, la fel ca și cea de 1 Martie

Sorin Cîmpeanu a spus, la Digi 24, că ziua de 1 Martie s-a desfășurat normal în școlile din România și s-a făcut tot posibilul pentru evitarea interacțiunii.

„Din această perspectivă (astăzi – n.r.) a fost o situație de normalitate și, din datele pe care le avem, s-a făcut tot posibilul pentru evitarea interacțiunilor generate de această zi mai specială. Nu cred că s-au întâmplat, nu avem cunoștință să se fi întâmplat lucruri deosebite într-o zi specială”, a spus ministrul Educației.

Întrebat dacă ia în calcul modificări pentru ziua de 8 Martie, Sorin Cîmpeanu a spus că nu are motiv.

„Nu avem motive, nici semnale, nici solicitări pentru modificări pentru 8 Martie”, a răspuns Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu: „Am făcut deja campania de vaccinare dedicată personalului din învăţământ”

Ministrul Educaţiei a anunţat că, până pe data de 10 martie, numărul celor vaccinaţi din rândul cadrelor didactice va ajunge la 50%, iar dacă este vorba de întreg personalul din învăţământ, atunci procentul va fi de 35%.

„Am făcut deja campania de vaccinare dedicată personalului din învăţământ. Aş vrea să vă spun că în primele patru zile, de miercuri până sâmbătă, aproape 20.000 de persoane angajate în învăţământ, în marea lor majoritate cadre didactice au fost vaccinate. S-a ajuns în aşa fel la un număr de 78.000 al persoanelor angajate în învăţământ vaccinate. Asta înseamnă un procent de circa 22%.

Dacă lucrurile vor merge în acelaşi fel până pe data de 10 martie vom avea un număr de persoane vaccinate de peste 120.000, adică un procent de 35% din personalul din învăţământ. Dacă ne raportăm la cadrele didactice care intră în contact direct, nemijlocit cu elevii şi studenţii, numărul celor vaccinaţi va fi tinde către 50%. Este un element foarte important pe care Ministerul Educaţiei împreună cu coordonatorii campaniei naţionale de vaccinare au putut să îl facă în beneficiul siguranţei în şcoli şi universităţi”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, duminică seara, la Digi 24.

Adauga un comentariu