National

Sorin Cîmpeanu, despre reîntoarcerea elevilor la școală: „Trebuie să recunosc, cu onestitate, că am încă emoţii”

Publicat: 18 mai 2021
Sorin Cîmpeanu cu mască
Sorin Mihai Cîmpeanu este un politician român, ministru al Educației în Guvernul Florin Cîțu, fost ministru al Educației în Guvernul Ponta și prim-ministru interimar pentru 12 zile în noiembrie 2015.

Marți, 18 mai, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit la Antena 3 despre reîntoarcerea elevilor la școală. După ce rata de infectare a scăzut sub 1 la mia de locuitori, peste 2,7 milioane de elevi pot merge la cursuri.

Ministrul Educației a anunțat, în cadrul emisiunii Sinteza Zilei, de la Antena 3, că peste 2,7 milioane de elevi pot merge la școală, nefiind însă obligați. Astfel, în cazul în care prezintă simptompe de orice fel, vulnerabilităţi, sau alte motive întemeiate, nu sunt obligaţi să meargă la şcoală.

De asemeena, ministrul Sorin Cîmpeanu a precizat că 269 de elevi sunt infectaţi şi 96 de clase suspendate, dintre care 38 sunt în Bucureşti.

Sorin Cîmpeanu: „Pot merge. Nu am spus sunt obligaţi să meargă la şcoală”

Ministrul Educației recomandă elevilor să nu meargă la școală, dacă prezintă simptome specifice infecției cu noul coronavirus.

„Precizarea a fost foarte clară. Pot merge de mâine la şcoală peste 2,7 milioane de elevi. Pot merge. Nu am spus sunt obligaţi să meargă la şcoală. Acei elevi care prezintă simptompe de orice fel, vulnerabilităţi, sau alte motive întemeiate, nu sunt obligaţi să meargă la şcoală. Simptome specifice de orice fel, chiar recomandă să nu intri în colectivitate. Astăzi au putut merge la şcoală -2,6 milioane de elevi. Mâine, peste 2,7 milioane de elevi. Au rămas astăzi, doar 534 de localităţi, cu o rată de infectare sub 1. Sunt aproape 1.200 de localităţi cu rată de infectare 0.

Este normal să încercăm să reluăm procesul firesc de educaţie, ştiind că pierderile generate de predarea online, au fost mari şi foarte mari. Orice săptămână de şcoală ajută foarte mult. Dacă nu pentru recuperarea pierderilor, măcar pentru limitarea acestor pierderi. Este un element extrem de important, nu trebuie să uităm că suntem şi în apropierea examenelor naţionale care vor începe pe 22 iunie, respectiv 28 iunie.

Sorin Cîmpeanu, despre reîntoarcerea elevilor la școală: „Nu au existat focare!”

Sorin Cîmpeanu a precizat că are emoții în ceea ce privește reîntoarcerea copiilor la școală, pentru că nu s-au împlinit încă cele 14 zile după revenirea din vacanţa de Paşte.

269 de elevi infectaţi avem în acest moment în toată ţara. 269 din 2,7 milioane care pot merge la şcoală. Trebuie să recunosc cu onestitate, că am încă emoţii, pentru că nu s-au împlinit încă cele 14 zile după revenirea din vacanţa de Paşte. De asemenea, vom mai avea un moment critic, în care sperăm să se confirme trendul descendent, atunci când vom avea 14 zile de la introducerea noilor măsuri de relaxare.

Dimineaţa m-am văzut cu toţi directorii Casei Corpului Didactic din ţară şi mâine mă voi vedea la prima oră cu toţi inspectorii generali care vor veni la Bucureşti, sigur respectând toate regulile. Fizic vor veni. O să pun încă o dată accent pe respectarea tuturor regulilor în şcoli, de la purtarea măştii de protecţie în toate spaţiile interioare, până la distanţarea adecvată, igienă şi aerisirea spaţiilor de învăţământ (…) Sunt 96 de clase cu activitatea suspendată din cauza unor cazuri confirmate de COVID.

Sorin Cîmpeanu: „269 de elevi infectaţi şi 96 de clase suspendate, dintre care 38 sunt în Bucureşti”

Ministrul Educației a subliniat că cele 96 de clase care au activitatea suspendată, nu pot fi considerate focare, deoarece nu sunt grupate în aceeași școală: „Sunt şi cazuri speciale, dar sunt punctuale. Focare nu există!”.

Nu pot fi considerate focare cele 38 de clase. Nu sunt grupate într-o şcoală, pentru că dacă sunt grupate într-o şcoală, sigur că întreaga şcoală rămâne cu activitatea fizică suspendată. Avem în Bucureşti 5 şcoli – 4 şcoli gimnaziale şi un liceu în acest moment, în care, din motive de infrastructură deficitară, nu vor putea relua cursurile mâine cu prezenţă fizică. Sunt şi cazuri speciale, dar sunt punctuale. Focare nu există!

Adauga un comentariu