National

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, anunță că încep plățile pentru orele remediale: „În judeţele care au raportat corect şi au putut fi verificate”

Publicat: 14 iun. 2021
Sorin Cîmpeanu în costum și cravată roșie
În peste 40 de licee din ţară, avem promovabilitate zero, după rezultatele de la Bacalaureat 2021, a anunţat, vineri, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu

Luni, 14 iunie, ministrul Educației și Cercetării, Sorin Cîmpeanu, anunță că încep plățile pentru orele remediale, pentru județele care au raportat corect şi au putut fi „verificate, documentaţia fiind completă”.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a precizat că au fost virate sumele aferente plăţii orelor remediale pentru toate judeţele încă de acum trei săptămâni către Unitatea de Management Proiecte cu Finanţare Europeană.

„Astăzi vor începe plăţile pentru orele remediale în judeţele care au raportat corect şi au putut fi verificate, documentaţia fiind completă. Ministerul Educaţiei a virat sumele aferente plăţii orelor remediale pentru toate judeţele încă de acum 3 săptămâni către UMPFE (Unitatea de Management Proiecte cu Finanţare Europeană)”, susţine demnitarul.

Sorin Cîmpeanu: „Întârzierile au fost nepermis de mari”

Sâmbătă, 12 iunie, ministrul Educației și Cercetării a declarat că întârzierile la plata orelor remediale au fost „nepermis de mari”, adăugând că garantează achitarea acestora în integralitate.

„În opinia mea, întârzierile au fost nepermis de mari, chiar dacă au existat justificări. Întârzierile sunt inadmisibile, dar, din punct de vedere legal, vă asigur că am făcut toate demersurile pentru ca aceste plăţi să se realizeze în cel mai scurt timp. Programul de ore remediale este un program extrem de important pentru a compensa pierderile suferite de către elevi, este un program pe care dorim să-l continuăm pe întreg parcursul anului şcolar viitor.

Este un program care presupune două componente: o dată până la nivelul de învăţământ gimnazial şi a doua componentă – învăţământ liceal prin Programul ROSE”, a afirmat Cîmpeanu, la Iaşi, întrebat când se vor achita sumele pentru orele remediale.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: „Pot să vă garantez că absolut toate sumele aferente prestării orelor remediale vor fi plătite”

Sorin Cîmpeanu s-a declarat extrem de supărat că plata orelor remediale nu s-a efectuat până acum. Blocajul constă în incoerenţa raportării, în diferenţa între momentul aprobării proiectului şi momentul iniţierii primelor ore remediale. El garantează că sumele vor fi plătite.

„Pot să spun că sunt extrem de supărat că nu s-a întâmplat până acum. Primele ore remediale au fost prestate în luna martie, iar acum suntem aproape de jumătatea lunii iunie. (…) Blocajul este în incoerenţa raportării, este în diferenţa între momentul aprobării proiectului şi momentul iniţierii primelor ore remediale.

Proiectul a fost aprobat la mai mult de o lună, după ce, din motive lesne de înţeles, orele remediale au început, au fost demarate pentru că am apreciat că este foarte urgent să începem cât mai repede posibil, când condiţiile epidemiologice au permis, demararea acestor ore.

Pot să vă garantez că absolut toate sumele aferente prestării orelor remediale vor fi plătite şi, dincolo de explicaţiile care există, aceste întârzieri le asum în calitate de ministru şi îmi cer scuze colegilor profesori care au înregistrat întârzieri în plata drepturilor salariale aferente acestor ore de recuperare”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a precizat că a insistat ca tariful să fie la cel mai înalt nivel posibil, de 100 de lei pe oră.

„Chiar dacă acest tarif orar de 100 lei nu este atât de mare cât ne-am fi dorit, este totuşi cel mai mare tarif orar din sistemul de învăţământ preuniversitar”, a explicat Cîmpeanu.

Adauga un comentariu