Actualitate

Sorin Cîmpeanu propune extinderea anului şcolar! Iată ce modificări vrea să facă ministrul Educației

Publicat: 11 apr. 2021
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației în platoul unei emisiuni
Sorin Cîmpeanu menționează faptul că numărul de infectări din școli sunt cauzate de ultimele săptămâni de vacanță Sursă foto: DIGI24

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației a lansat o nouă propunere în contextul pandemiei de COVID-19 și contextul în care școala online nu a funcţionat în parametrii normali. Acesta doreşte extinderea anului şcolar începând cu data de septembrie 2022.

Din punctul de vedere al ministrului, școala online și-a arătat limita iar prelungirea anului şcolar ar veni ca un suport în ideea de a recupera pierderii suferite de mediul preuniversitar în pandemia de COVID-19.

Noul an școlar s-ar putea extinde din 2022, conform ministrului Educației

Într-o intervenţie la un post de televiziune, Sorin Cîmpeanu a anunţat faptul că școala s-ar putea extinde de la începutul lui septembrie 2022. Ministrul este de părere că în acest mod s-ar putea recupera pierderile suferite în învăţământul preuniversitar din cauza pandemiei de COVID-19:

„Ministerul Educației va propune, din timp, extinderea anului școlar, începând cu septembrie 2022. Ministerul Educației oricum susține ideea extinderii perioadei de cursuri pentru învățământul preuniversitar, cu atât mai mult cu cât predarea online a generat perderi, deci este nevoie de timp pentru recuperarea acestor pierderi”, a spus ministrul, conform Mediafax.

O altă variantă luată în calcul eşti și revenirea anului școlar la trei trimestre. „Sunt argumente pro și argumente contra. Este nevoie de consultare publică”, a spus ministrul. Ministerul va organzia consultări cu asociațiile din învățământ și ale părinților.

Sorin Cîmpeanu a vorbit cu președintele Klaus Iohannis

Sorin Cîmpeanu a avut recent o întrevedere cu președintele Klaus Iohannis în care s-au abordat mai multe probleme printre care și reluarea școlii cu prezență fizică. Ministrul a spus la acea dată faptul că din data de 4 mai prezența la școli se va face cu respectarea scenariilor prezente până acum și nu vor exista restricții suplimentare:

„S-a discutat despre susținerea sistemului de educație, de susținerea revenirii la școală cu prezență fizică pentru toți elevii de îndată ce situația epidemiologică o va permite. În data de 4 mai, reluarea cursurilor se va face după scenariile deja șah cunoscute verde, galben, roșu. Nu vor fi restricții suplimentare pentru reluarea școlii.

Grădinițele vor funcționa în parametri normali

Un alt subiect adus în discuție de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a fost și funcționarea grădiniților. Ministrul a dat asigurări că aceste unități de învățământ vor funcționa în parametri normali în vacanța de vară:

„Ministerul Educației a creat cadrul legal pentru ca grădinițele să poată organiza activități cu copiii și în perioada vacanței de primăvară”, anunță ministrul pe Facebook.

Grădinițele vor funcționa cu avizul direcțiilor de sănătate publică, iar numărul va fi diferit de la o săptămâna la alta.
Adauga un comentariu