National

Sorin Cîmpeanu: „Școlile și grădinițele pot trece în sistem față în față prin decizie proprie”. Iată care sunt condițiile

Publicat: 24 nov. 2021
sorin cîmpeanu cu mască de protecție
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu a afirmat că școlile și grădinițele pot trece în sistem față în față prin decizie proprie. Acest lucru poate fi posibil încă din ziua imediat următoare scăderii ratei de incidență sub 3‰.

„Școlile și grădinițele pot trece în sistem față în față prin decizie proprie, încă din ziua imediat următoare scăderii ratei de incidență sub 3‰, prin hotărârea Consiliului de Administratie al unității de învățământ, cu informarea ISJ/ISMB.

În acest sens, începând de astăzi, 24 noiembrie, Ministerul Educației publică zilnic pe site rata de incidență pentru fiecare localitate în parte.

Conform Ordinului comun ME-MS nr. 5338/2021, cu modificările și completările ulterioare, trecerea de la sistemul online la cel cu prezență fizică nu mai este condiționată de raportarea la ziua de vineri a fiecărei săptămâni. Ziua de vineri a rămas ca zi de referință doar pentru rata de vaccinare a personalului din învățământ, criteriu valabil pentru localitățile în care rata de infectare este mai mare de 3/1000.

Totodată, fac din nou apel la respectarea tuturor regulilor de protectie sanitară în școli și grădinițe.”, a informat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu, aviz pozitiv pentru portofoliul Ministerului Educației: ”Profesorul nu va fi înlocuit niciodată în școală”

Prof. univ. dr. Sorin Mihai Cîmpeanu după ce a fost avizat pozitiv a menționat că statul român are nevoie de o nouă lege a educației. De asemenea, oficialul și-a pus mari speranțe în programul de guvernare al Cabinetului Ciucă format din PNL – PSD – UDMR și Minoritățile.

”Educația cu prezența fizică a fost obiectivul major pe care l-am realizat”, a spus Sorin Cîmpeanu, amintind că nu toate deciziile au fost la Ministerul Educației, în contextul pandemiei care a generat situația învățământului de acasă. El a punctat că-și pune mari speranțe în programul de guvernare.

”Profesorul nu va fi înlocuit niciodată în școală, chiar dacă atributele sunt în evoluție, inclusiv din perspectiva educației digitale”, a punctat, în timpul prezentării, Sorin Cîmpeanu.

Adauga un comentariu