Actualitate

Sorin Grindeanu: „Vom depune moțiune simplă împotriva lui Claudiu Năsui“ – VIDEO

Publicat: 22 feb. 2021
Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD
Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD

Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD, a declarat luni, 22 februarie, după ședința Biroului Permanent Național (BPN), într-o conferință de presă, că social-democrații vor depune o moțiune simplă împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui.

Sorin Grindeanu a transmis și un mesaj pentru minerii care protestează în Valea Jiului că social democrații vor depune amendamente la bugetul pentru 2021 pentru a li se plăti acestora drepturile restante.

„În Biroul Politic Naţional al PSD am decis să depunem moţiune simplă împotriva ministrului Economiei Claudiu Năsui pentru bătaia de joc la adresa antreprenorului român. În loc să îi ajute el nu face decât să blocheze un program de finanţare de 500 milioane euro. Deci după dezbaterile pe buget, vom face o moţiune simplă împotriva ministrului Economiei Claudiu Năsui”, a declarat Sorin Grindeanu.

Claudiu Năsui a depus plângere penală la DNA

Claudiu Năsui, Ministrul Economiei, a anunțat că a depus plângere penală la DNA, joi, 18 februarie, în cazul suspiciunilor de fraudă la aplicarea Măsurii 3, privind accesarea granturilor pentru investiţii acordate IMM-urilor din fonduri europene.

Plângerea penală depusă la DNA este una in rem, fiind legată de suspiciunile pe care le are în ceea ce priveşte acordarea granturilor pe Măsura 3, un program cu o finanţare totală în valoare de peste 550 de milioane de euro, bani nerambursabili care ar fi trebuit acordaţi firmelor afectate de pandemie.

„Am depus o plângere penală in rem la DNA care vizează activitățile suspecte, de comun acord cu premierul Florin Cîțu”, a declarat Claudiu Năsui.

Ministrul Economiei a avut cont personal de administrator pe platforma în care micii investitori puteau obţine granturi nerambursabile, din fonduri europene. Conturile de administrator sunt folosite doar de directorii de departamente din Ministerul Economiei, fapt ce a iscat un întreg scandal, mai ales că peste două treimi dintre firmele care s-au înscris pentru a obţine aceşti bani europeni au depus actele în ultimele două zile, deşi termenul de înscriere era mult mai mare.

Sorin Grindeanu: „PSD va depune amendamente la buget“

Liderul social democrat a mai precizat că, după ședința BPN, că social-democrații vor depune amendamente pentru la buget pentru a le plăti acestora drepturile restante.

„Am decis să luăm legătura cu colegii noștri europeni pentru că din miliardele prevăzute atât în fondul pentru o tranziție justă, cât și în Planul de Reziliență, să se poată aloca fonduri pentru proiecte de dezvoltare economică. În paralel, vom depune amendamente la buget pentru a le plăti minerilor drepturile restante. E normal într-o țară europeană ca oamenii să fie plăți la timp pentru munca lor”, a menționat Sorin Grindeanu.

„Vor să vină în Parlament cu un buget de austeritate“

Prim-vicepreședintele PSD a vorbit și despre proiectul de buget pentru 2021 a Coaliției de Dreapta, spunând că bugetul va fi unul de austeritate, având prevăzute tăieri și înghețarea salariilor.

„În urmă cu trei săptămâni, noi am prezentat o alternativă la bugetul lui Cîțu, în care deficitul e de 7,26. Îi rog să citească, nu ne deranjează dacă copiază că suntem obișnuiți. Repet, deficit de 7,26. Asta ascundeva ceva grav. Ei vor să vină în Parlament cu un buget de austeritate. I-am văzut invocând moșteniri grele. Sunt de un an jumate la guvernare. Nu i-am văzut să adopte vreun program pentru reducerea evaziunii fiscale și recuperarea arieratelor, care sunt la niveluri record. Nu poți să aduci austeritate prin tăieri, că asta au mai făcut și alții și am intrat în criză”, a mai spus Sorin Grindeanu.

Adauga un comentariu