Actualitate

Sorin Iacoban: „Campania electorală de la Iași, un blat orchestrat de grupurile de interese transpartinice care controlează PSD, PNL și USR“ (P)

Publicat: 24 sept. 2020
Sorin Iacoban și Victor Ponta

Am intrat în ultimele zile de campanie electorală. Pentru toată lumea este evident blatul pe care l-a orchestrat alianţa politico-imobiliară dintre PSD, PNL și USR. Da, chiar și USR, care, de fapt a preluat o anumită aripă a PNL prin venirea traseistului Marius Bodea, grupare care va asigura, după alegeri, legătura cu ”binomul de Iași” PSD-PNL.

Relația dintre aceste partide mai vechi sau mai noi s-a coagulat în jurul unor proiecte mai largi coordonate de grupurile locale de interese de afaceri, care doresc ca, prin politicienii obedienți din toate partidele menționate, să controleze administrația locală, indiferent de care vor fi la alegeri opțiunile electoratului.

Doar PRO România a fost cea care a atacat mafia construcțiilor din Iași, care a creat actualul haos din domeniul imobiliar.

PSD, PNL, chiar și USR au desemnat pe funcții eligibile doar persoanele agreate de grupurile de interese care îi finanțează, chiar dacă astfel au trebuit să renunțe la punerea în practică a principiilor pe care le promovează declarativ în timpul campaniei electorale.

Liderii formali ai acestor partide vizează să își primească recompensa la alegerile parlamentare sau din viitoare combinaţii imobiliare şi afaceri oneroase cu statul. Sunt oameni cu experiență politică, ce au înţeles că a se devora reciproc în campania electorală, şi nu numai, este egal cu pierderea prăzii.

Cât despre doamna Cosette Chichirău, ne-am edificat cu toții că are o înțelegere cu PSD Iași. Ați văzut și că, din punctul său de vedere, Iașul nu are nevoie de o autostradă. Pentru doamna Chichirău nu există în Iași zone și persoane defavorizate, care au nevoie de sprijinul Primăriei Iași pentru necesități de bază: drumuri, canalizare și apă, grădinițe și creșe. A luptat declarativ împotriva traseismului politic, dar a acceptat venirea în USR Iași a peste 60 de candidați proveniți de la alte partide. Este un exemplu clasic din specia deja cunoscută a politicienilor activi doar în campania electorală.

Calculele meschine ale celor două mari partide, PNL și PSD, la care putem adăuga, fără să greșim, ”echilibristica” lui Petru Movilă și ”echidistanța” USR-istă, au ţinut în stagnare oraşul şi judeţul.

În acest context, la Iaşi nu am avut o dezbatere electorală, nu am avut practic decât o imitaţie ieftină a unei competiţii politice. Este şi normală, în aceste condiţii, apatia sau nedumerirea unei părţi a electoratului.

Toți acești politicieni sunt compromiși și și-au consumat tot capitalul de încredere bazându-se că îi pot induce în eroare pe ieșeni. Totuşi, Iaşul rămâne locul unor surprize, pentru că au ignorat multe lucruri esenţiale.

Dinamica în creştere a populaţiei este un vehicul al schimbării pe care, ca simpli negustori de voturi şi influenţă, Alexe şi Chirica nu o pot anticipa. În al doilea rând, cetăţenii din grupurile vulnerabile, oamenii din cartierele uitate de administraţia Iaşului, nu mai pot tolera proza ieftină și golită de conținut a doamnei profesor Gavrilă, temele de campanie futuriste ale domnului Chirica, doctoratul … pardon, plagiatul domnului Alexe, sau elitismul autodeclarat a doamnei Chichirău. Nici faptul că Maricel Popa a irosit banii pe nimic. Sau poate că, din punctul dumnealui de vedere nu i-a irosit. Dar acest aspect va fi clarificat de anumite instituții ale statului, iar situația cred că îi produce un mare disconfort.

Partidul PRO România a fost singurul care a atacat înțelegerea dintre PSD şi PNL şi modul şiret în care şi-au traficat zonele de interes și legăturile invizibile, dar trainice, cu PMP și USR. Am fost singurii care i-am denunțat public pe candidaţii acestor partide şi le-am devoalat minciunile şi proiectele fantasmagorice. Le-am confruntat ”performanţele” manageriale cu realitatea tristă a subdezvoltării comunității ieșene.

Duminică, 20 septembrie, la Iași a avut loc un adevărat desant al Guvernului liberal, condus de premierul Ludovic Orban. Atunci s-a consumat una din cele mai mari umiliţe din ultimile 3 decenii pentru cetăţenii ieşeni. Au vizitat un câmp pustiu, unde va fi construit cândva Spitalul Regional de Urgențe și au transmis ieșenilor niște promisiuni amăgitoare despre proiecte care se vor face în zonă. Nimic despre ce au făcut liberalii pentru Iași în ultima perioadă, de când sunt la guvernare.

Fără pic de ruşine, PSD și USR nu au avut niciun punct de vedere, nu au comentat nimic. Domnilor, pe cine reprezentaţi de fapt? Credeţi că nu înţelegem cum v-a fost cumpărată tăcerea de către grupurile de interese. Credeţi că cetăţenii demni ai Iaşului nu vor penaliza această umilință la care i-a supus administrația liberală?

Vă asigur că nu mă voi opri aici. Pe mine, Sorin Avram Iacoban, aceşti complici nu mă pot cumpăra. Mă voi opune în continuare mafiei politico-imobiliare din Iaşi, intereselor  mascate din lumea politică, pentru ca oraşul să aibă o şansă la dezvoltare. Suntem obligaţi să luptăm pentru îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a cetăţenilor Iaşului. Adeziunea oamenilor care cred în PRO România ne obligă să nu tolerăm umilirea continuă a Iaşului şi a Moldovei.

Domnilor politicieni! Vă aștept după alegeri să stăm la aceeași masă pentru a contura programul de dezvoltare al Zonei Metropolitane și a județului Iași pentru următorii 30 de ani. Asta, dacă, bineînțeles, veți primi aprobarea grupurilor de interese pe care le reprezentați fiecare!

Votați PRO România, poziția 6 pe buletinul de vot.

Sorin Avram Iacoban și echipa PRO România care candidează la Primăria Municipiului Iași și Consiliul Local Iași

 

Comandat de Partidul Pro România Iaşi, produs de SC LIVE Digital SRL, CUI AEP 21200010

Comentarii
 • si ce se mai ofuscau lingaii lui iacoban cand le spuneam ca a sarit in barca plagiatorului si mincinosului ponta,iaca-i acu’ se tin de mana frumos la poza,sperand sa pacaleasca iesenii cu un sobolan ROSU trvestit ha ha ha

 • Domnule Iacoban trebuie sa faceti ceva si pentru oamenii saraci din iasi. Ceilalti ne rad in nas daca nu avem bani si nici nu au vrut sa discute cu noi. Vrem si noi sa traim mai bine, chiar daca nu avem multi bani. Pe mina ma deranjeaza ca au construit un bloc nou acolo unde era un mic parc inainte. Nu se mai poate asa.

 • Sunt un prost sclav politic a PSD, PNL, USR care comenteaza aiurea la fiecare postare demna de atentie si respect! Va rog sa nu ma bagati in seama. MUTLUMESC!

 • Salut nea Sorine. Nu uita ce ai promis cind neam intalnit in Galata. Eu si prietenii te votam. Incercam si cu pro romani poate sunteti mai seriosi. Jos Closete, PPirica si madam Camelia lantisor.

 • E fenomenal de comic omul asta cu Anonim…Nu imi vine sa cred ca la fiecare postare in care este vorba de ceva contra partidele mari el scrie FIX aceleasi comentari…Patetic omule…In loc sa citesti si sa vezi mesajul articolului tu doar comentezi fara noima

 • Stau la Bucium si inebunesc cand vin in oras. Astia de pana acum nu au facut nimic ca sa se termine cu aglomeratia. Fac 1 ora cu masina pana in Tg. Cucu. Trebuia facut ceva si, de abia dupa aia va votam.

 • Felicitari pentru taria de caracter si puterea de a spune adevarul! Stim cu totii cine a facut si cine nu si cu mana pe inima zic „VOTEZ PRO ROMANIA”! SUCCES!

 • Deciziile si lucrurile pe care le-ati facut pentru Iasi si Romania au dus la o situatie mai buna actuala. Exista legea antifumat, sah in scoli si multi campioni mondiali romani la sah. Va apreciez! SUCCES!

 • Foarte bine ati spus de plagiatul lui Alexe si despre Chichirau. Iși roade coa…ele de ciuda amarasteanul de an…nim. Oricum, dupa ceea ce scrie, cred ca este cam zbanghiu si nu are mai mult de 4 clase. 2 mai mult ca trenul si e si papagal. Ca si cum a fi rosu este ceva rau. Doar cei de stanga tin cu oamenii saraci. Cei saraci vor vota Pro Romania si veti vedea voi rezultat la vot. Sunteti cam degajati. Veti avea o surpriza si, dupa ce o veti lua la alegeri, veti putea plange linistiti.

 • ba iacobane ti-ai pus un latrau sub diferite nickname-uri sa te pupe-n cur pana faci bube,nu pacalesti fraiere pe nimeni nici consilier nu prinzi cu 3%,auzi la ei a venit „MESIA” in Iasi sa ne salveze,de cine? de cei cu care ieri statea la masa,iar dupa ce i-au fwtut un sut in cur ,acu’ se da salvator ha ha ha

 • Domnule Iacoban, nu bagati in seama toti uraciosii. Stiti cum se spune, daca va ataca inseamna ca prezentati importanta. Asta e un semn ca estimarile lor initiale se dovedesc fara valoare si le tremura picioarele. Vom vedea la vot. Sunt sigur ca sustinatorii Pro Romania se vor mobiliza. Sa vedem daca vor veni la vot si sustinatorii celorlate partide. Este o ocazie pentru noi sa aratam cati suntem. VOTEZ PRO ROMANIA!

 • Anonim, latri ca lupul la luna. Crezi ca lumea nu-si da seama ca esti vai de capul tau. Ce ai cu Iacoban? Nu ti-a dat niciun ban cand cerseai in centru? Ai si vreun argument? Eu consider ca a sustine oamenii saraci sau a fi rosu este o chestie foarte bună pentru multi dintre noi. Vedem la vot daca faci parte din tabara castigatoare. Ne-ai convins sa venim la vot cu tot cu neamuri. Va scoatem din cap smecheria de pnl-usr-pmp-psd și alti iști. Toti sunteti niste hoti.

 • Ba Mitica am si eu un drept la opinie,daca era dictatura probabil tu erai un securist sarguincios,ma cautai si ma bagai la bulau.Asa ca in acest articol e vorba doar de Iacoban si daca ar fi fost un om NOU venit proaspat in politichie merita o sansa, dar asa e un lup batran din psd care nu-si schimba parul!

 • Domnule Iacoban vazand ce se petrece in acest moment in politica ieseana va zic cu mana pe inima ca va votez! Aveti dreptate cu ce spuneti in acest articol…Am inceput sa observ toate aceste amanunte in ultima perioada…Mult succes domnule Iacoban! Mult succes PRO ROMANIA!

 • Dezamagirile politice fix acum inainte de alegeri apar…Am citit si am realizat ca acest domn Iacoban nu vorbeste prostii! Stie ce spune si spune bine! Sincer pana acum am votat cu alt partid dar acum dupa ce vad ce se intampla cred ca domnul Iacoban va fi alegerea mea! Mult succes va doresc domnule IACOBAN!

Adauga un comentariu