Actualitate

Sorin Iacoban, candidatul PRO România la Primăria Municipiului Iași, sare în apărarea angajaților de la Salubris

Publicat: 21 aug. 2020
Sorin Iacoban
Sorin Iacoban, Pro România

Sorin Iacoban, candidatul PRO Romania la Primăria Municipiului Iași, le ia apărarea angajaților de la Salubris.

„Pentru cei care conduc acum administrația publică locală, respectarea intereselor și demnității oamenilor este facultativă. ”Exemplul” SALUBRIS Astăzi mă voi referi la oamenii obișnuiți din Iași, care lucrează pe bani puțini sau nu mai au un loc de muncă. Situația lor era grea și înainte de pandemie, dar acum a devenit insuportabilă.

Mă gândesc ce simt ei când știu că se apropie momentul începerii școlii, când nu-și vor putea ține promisiunea de a le cumpăra copiilor unele lucruri de bază, așa cum le-au promis? Nu mă refer la lucruri deosebite, ci, de exemplu, la o simplă pereche de adidași.

Este o situație dificilă pentru ei, dar principala problemă este că nu întrevăd o perspectivă a îmbunătățirii vieții de zi cu zi. Dacă municipiul Iași și județul Iași vor fi conduse în continuare de PSD-PNL, un adevărat ”binom” al intereselor de afaceri, cine va fi preocupat și de soarta lor?“, spune Sorin Iacoban.

Sorin Iacoban, candidatul PRO România la Primăria Municipiului Iași, sare în apărarea angajaților de la Salubris

Candidatul PRO Romania la Primăria Municipiului Iași atrage atenția că  la SALUBIRS s-au făcut tăieri importante ale salariilor angajaților, fără explicații, iar un protest incipient al angajaților a fost tratat de director cu solicitări de înaintare a demisiilor și cu prezența Poliției Locale.

„Întrucât PRO România Iași a primit nenumărate apeluri de la ieșeni, am realizat o analiză a subiectului cu membrii echipei împreună cu care candidez la Primăria Iași, respectiv Consiliul Local Iași. Au rezultat aspecte cutremurătoare.

Mulți dintre oamenii obișnuiți din Iași au parte, în prezent, de cea mai dificilă perioadă din viața lor. Salariile le sunt scăzute fără nicio explicație, deși lucrează poate mai mult și, ceea ce este mai grav, dacă încearcă să-și protejeze drepturile, li se aplică politica ”pumnului în gură”.

Cel mai recent exemplu este situația de la SALUBRIS.

Din exterior vezi că firma a achiziționat coșuri inteligente cu 6000 euro și te gândești că acolo există o situație financiară deosebit de bună. Cel mult poți suspecta că această profitabilitate a firmei se datorează creșterii tarifului practicat pentru colectarea gunoiului.

Totuși, recent, am aflat de o altă față a situației de la SALUBRIS. S-au făcut tăieri importante ale salariilor angajaților, fără explicații, iar un protest incipient al angajaților a fost tratat de șefi cu solicitări de înaintare a demisiilor și cu prezența Poliției Locale“, precizează Sorin Iacoban.

„Drepturile și demnitatea unor oameni simpli au fost călcate în picioare“

Sorin Iacoban este de părere că drepturile și demnitatea unor oameni simpli au fost călcate în picioare și îi îndeamnă pe angajați să-și apere drepturile legale

„Să recapitulăm: solicitarea demisiei – nelegală, întrucât demisia este un act unilateral al angajatului, firma îl poate da afară pe angajat dacă are motive legale; prezența Poliției Locale – un act de intimidare.

În concluzie, avem o situație în care într-o firmă a Primăriei Iași, drepturile și demnitatea unor oameni simpli au fost călcate în picioare.

În calitate de candidat la Primăria Iași, împreună cu candidații PRO România la Consiliul Local Iași, solicit actualului primar să ne spună dacă a girat abuzurile la adresa angajaților de la SALUBRIS.

De asemenea, îi îndemn pe salariații SALUBRIS să-și apere drepturile legale. Codul Muncii este foarte clar în privința obligațiilor angajatorilor și a drepturilor salariaților.

Am spus și cu o altă ocazie, PRO România este singurul partid de stânga din județul Iași și își asumă că acționează pentru protejarea oamenilor în fața abuzurilor și pentru a le îmbunătăți condițiile de viață. Vizăm cel puțin două aspecte: creșterea veniturilor și respectarea demnității oamenilor.

Îmi doresc ca la eforturile PRO România Iași să se alăture toți ieșenii care se regăsesc în situațiile de mai sus, pentru că numai împreună putem deveni puternici.

Luptăm împotriva #BinomuluideIași“, susține Sorin Iacoban.

Adauga un comentariu