Actualitate

Sorin Iacoban: „Restricționarea pelerinajului credincioșilor la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva – un nou episod din seria deciziilor contradictorii luate de Guvernul PNL”

Publicat: 14 oct. 2020
Sorin Iacoban, liderul Organizației Județene Pro România

Ultimele luni ne-au oferit nenumărate exemple de incoerență și neclaritate în luarea deciziilor de către Guvernul PNL. Au restricționat zona HoReCa, cauzând falimentul unui număr îngrijorător de afaceri și concedieri masive, au închis teatrele și cinematografele, dar, pe de altă parte, unde au existat interese politice – organizarea de alegeri și deschiderea școlilor – au acționat iresponsabil și au dus la numărul de îmbolnăviri pe care îl avem astăzi, a transmis Sorin Iacoban, liderul Organizației Județene Pro România Iași.

„Cele 4.000 de îmbolnăviri pe zi sunt cauzate de faptul că această guvernare nu a reușit să își dea seama că pericolele reale nu sunt restaurantele și teatrele unde chiar se respectau măsurile de siguranță, ci campania electorală în care au fost angrenați mii de oameni, alegerile la care au votat milioane de oameni și școlile în care toți elevii și profesorii au fost expuși la acest virus.

Săptămânile acestea am avut parte de o nouă decizie de neînțeles, din aceeași serie: atitudinea foarte dură și restrictivă a autorităților referitoare la pelerinajul credincioșilor la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. Acest pelerinaj este un moment anual foarte important pentru toți românii, cu o putere spirituală incontestabilă și un eveniment economic deosebit de relevant pentru Iași. Nu am observat nicio încercare reală de a găsi soluții pentru oamenii care chiar își doreau să participe. La fel ca în cazul altor decizii, autoritățile au decis să taie în carne vie în mod nejustificat, în loc să încerce să ofere o soluție optimă – spre exemplu, pelerinajul putea să fie întins pe 20-25 de zile, cu prezența a cel mult 3000 de pelerini pe zi care să respecte condițiile de siguranță și care să își fi făcut o programare prealabilă.

Din păcate, lipsa de interes politic atât pentru Guvern, cât și pentru administrația locală – un culoar PNL – a cauzat și o lipsă de interes a acestora față de nevoile cetățenilor. Am văzut prea multe exemple de felul acesta în timpul acestei pandemii, momente în care Guvernul ia decizii contradictorii. Într-o astfel de criză, cetățenii au nevoie să simtă siguranță, să aibă încredere în cei care îi conduc, dar, din păcate, în momentul de față le este imposibil. 

Avem peste 4.000 de îmbolnăviri cu COVID-19 pe zi, același număr de paturi la ATI ca la începutul pandemiei și decizii haotice și contradictorii ale Guvernului. Din nefericire, acesta este bilanțul ultimelor luni. La Fatima, de exemplu, este permis pelerinajul, fiind restricționat doar numărul la 6.000 de oameni pe zi! La fel se putea face și la Iași!”, a transmis Sorin Iacoban, liderul Organizației Județene Pro România Iași.

Comentarii
  • ia zi iacobane cate procente ai luat la alegeri?? Ce ti-a zis taticu canci voturi psd-istule te-ai inhaitat cu ponta si o sa o sujeti prin batista si la parlamentare.Tine minte ce ti-am spus!

Adauga un comentariu