Actualitate

Sorin Oprescu, condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare. Sentința este definitivă

Publicat: 13 mai 2022
Sorin Oprescu, condamnat
Sorin Oprescu a primit o pedeapsă dublă din partea Curții de Apel București

Curtea de Apel Bucureşti s-a pronunțat în dosarul fostului primar al Bucureștiului. Sorin Oprescu a fost condamnat în primă instanţă la 5 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, pentru luare de mită, constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu. Însă, astăzi, 13 mai 2022, fostul edil a primit pedeapsa definitivă de 10 ani și 8 luni.

Reamintim că Sorin Oprescu a fost acuzat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție că a primit o sumă uriașă de la un subaltern.

Sorin Oprescu, condamnat la ani grei de închisoare în dosarul de luare de mită

Vă aducem aminte că dosarul în care a fost condamnat la ani grei de închisoare Sorin Oprescu se menționa că fostul edil a primit în luna septembrie a anului 2015, la locuinţa sa din Ciolpani, suma de nu mai puțin de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor. Banii ar fi provenit din acte de corupţie.

Conform Direcției Naționale Anticorupție, în perioada 2013 – 2015, un grup bine organizat, la care a aderat şi Sorin Oprescu, a înfiinţat în administraţia locală din Capitală un sistem prin care operatorii economici care voiau să primească anumite contracte din partea instituţiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat.

Oprescu a condus primăria generală a Capitalei din 2008 până în 2015, când a fost arestat preventiv.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând de la data de 06.09.2015, ora 00.33, până la data de 07.09.2015, ora 00.33, a inculpatului OPRESCU SORIN MIRCEA, primar al municipiului Bucureşti, cu privire la săvârşirea infracţiunii de luare de mită”, transmiteau procurorii DNA în anul 2015.

Și Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la închisoare cu executare, în dosarul Colectiv

Reamintim faptul că un alt edil al Capitalei a fost condamnat ieri, 12 mai 2022, la închisoare cu executare de Curtea de Apel București. Cristian Popescu Piedone a primit pedeapsa de 4 ani după gratii în dosarul „Colectiv”, în care au murit 65 de persoane.

Primarul Sectorului 5 s-a dus din proprie inițiativă la Penitenciarul Rahova, după ce și-a luat rămas bun de la familie și a transmis un ultim mesaj presei.

„La fel ca la început, cu multă demnitate. Este crucial. Pe pământ sunt farisei. Astăzi prin condamnarea mea, m-aş putea jertfi dacă aş putea învia victimele. Nu e cazul şi acum. Mă duc cu demnitate, onoare şi respect. Dacă justiţia a considerat asta, trăim pe pământ. Mai devreme sau mai târziu, vor ieşi la iveală toate lucrurile. Voi crede în continuare. Sunt vinovaţi, dar nu spun eu cine. Cristian Popescu Piedone cu 4 ani de condamnare, aş fi lăsat capul în jos. Nu, îl ţin şi mai sus. Familia, cea care îmi dă putere. Sunt cei care m-au judecat, mi-au spus că sunt criminal de serviciu. Era nevoie de un breaking news. Pentru dezvoltarea României am fost condamnat, dar statul român nu se va dezvolta aşa. Nu vreau să jignesc pe nimeni. Copiii mei dacă erau acolo, dacă acei părinţi cred că eu le-am omorât copiii aşa să-i ajute Dumnezeu”, este o parte din mesajul transmis de Cristian Popescu Piedone, după ce și-a aflat sentința.

Astfel, Sorin Oprescu a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru luare de mită.
Comentarii
  • Daca suma de 25000 Eur este uriasa atunci Devalizarea Avutiei Nationale cu Miliarde Eur reprezinta sume infime? Nu stiu nimic despre cetateanul Oprescu in schimb am auzit despre un Prof. DR. OPRESCU de la Bucuresti daca sunt una si aceiasi persoana atunci imi pare rau pentru dr. Oprescu.

  • @Anonim 25000 Eur? tu stii cum invartea ala banii cu lopata din spagi si comisioane? când i-au scormonit prin casa-fortăreaţă din Ciolpani, procurorii au găsit doi saci cu sumele de 31.050 de lei şi 40.000 de lei, despre care Oprescu (63 de ani) susţinea că “ia uitat” şi că provin din economiile şi pensia tatălui său, decedat. si daca nu stiai fostul primar este de negăsit. de ce oare? de nevinovat ce este?

  • Toți cei care reprezintă un pericol pentru colonia condusă de bolovanul Iohannis sunt puși in pușcărie. CIA nu doarme !

Adauga un comentariu