National

Sorin Oprescu poate merge in perioada urmatoare la spital

Publicat: 02 dec. 2015

Primarul suspendat al Capitalei Sorin Oprescu a fost externat, luni, de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, unde a fost operat la plamani, este in continuare in arest la domiciliu, dar pana pe 10 decembrie poate merge la spital fara sa mearga sa anunte la Politie.

Sorin Oprescu a fost operat la plamani, vineri, de medicii de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, unde a fost internat dupa ce a primit acordul instantei. Edilul este judecat in arest la domiciliu, in dosarul in care este acuzat de fapte de coruptie.

El a fost externat vineri, dar, intrucat mai are de facut vizite la spital dupa operatie, a primit o derogare sa poata merge pana pe 10 decembrie, au declarat surse din Politie.

Sorin Oprescu a fost internat joi la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitala, edilul anuntand politistii care se ocupa de supravegherea sa judiciara unde poate fi gasit. Oprescu le-a comunicat pavilionul si salonul unde a fost internat, obligatie prevazuta in cadrul masurii arestului la domiciliu.

Sorin Oprescu s-a putut interna dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a decis, miercuri, ca isi poate parasi locuinta timp de sapte zile, pentru a se opera la plamanul la care i-a fost descoperit un nodul.

In saptamana de spitalizare, Sorin Oprescu a fost verificat de politisti, ca in cazul arestului la domiciliu.

In 20 noiembrie, Sorin Oprescu si Bogdan Popa, fost sef al Administratiei Cimitirelor, au fost trimisi in judecata, de procurorii DNA. Popa este acuzat ca ar fi constituit un grup infractional care a urmarit luarea de mita, din sume provenite din bugetul Primariei Capitalei, pe care, din 2013, l-ar fi condus primarul Sorin Oprescu.

In acelasi dosar sunt judecati Cristian Stanca, fostul sofer al lui Sorin Oprescu, Mircea Octavian Constantinescu, fost sef al Directiei Economice din Primaria Capitalei, Ruxandra Mihaela Petroi Avasiloae, fost director al Centrului Cultural al Palatelor Brancovenesti de la Portile Bucurestiului, Florin Supeala, fost director adjunct al Centrului, Claudiu Bengalici, administrator al unei societati comerciale, Ion Nita si Romeo Albu.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Bogdan Popa, in calitate de director al Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane, a constituit un grup infractional organizat la care au aderat ulterior si ceilalti inculpati, care avea ca scop savarsirea de infractiuni de coruptie, mai precis dare si luare de mita, din sume provenite din bugetul Municipiului Bucuresti, grup pe care, de la finalul anului 2013, l-a condus Sorin Oprescu.

„Initial, structura grupului era simpla si perfect adaptata scopului urmarit, presupunand doar un lider (directorul institutiei publice cu rol de autoritate contractanta, calitate in care dispunea de influenta necesara determinarii castigatorului unei proceduri de achizitii publice, dar si dreptul de a semna acordurile cadru si contractele), conducatori de societati private care doreau sa execute lucrari, precum si o suma de apropiati ai liderului care sa-l ajute, prin documente fictive si societati fara activitate, sa obtina in numerar, intr-o forma aparent legala, mita platita de contractorii privati”, au scris procurorii in actul de sesizare a instantei.

Anchetatorii sustin ca, pe masura ce alte persoane, sesizand activitatea grupului, au aderat la acesta in vederea obtinerii unor foloase materiale, in paralel cu demersurile liderului in vederea extinderii activitatii pentru marirea mitei, structura si functionalitatea grupului au suferit modificari, „culminand la finalul anului 2013 cu instalarea unui nou lider (seful autoritatii publice locale executive), crearea unui esalon de «secunzi» ai sai (o persoana de incredere si fostul lider), dar si a unui palier mai larg al factorilor de decizie necesari din alte institutii”.loading...

Adauga un comentariu