National

Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar sunt liberi

Publicat: 17 iun. 2011
1

Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis, joi, ca Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar sa fie eliberati din arest sub control judiciar, in dosarul in care ei sunt judecati pentru ca l-ar fi santajat pe Sebastian Ghita. Decizia este definitiva. Tribunalul Bucuresti a admis recursul celor doi, dupa ce, saptamana trecuta, Judecatoria Sectorului 1 le-a respins cererile de eliberare din arest sub control judiciar.
In sala de judecata, Vintu a negat ca i-ar fi cerut bani lui Sebastian Ghita sau ca l-ar fi santajat, mai ales ca avea informatii ca acesta colaboreaza cu procurorii. „Cat de dobitoc ma credeti, incat sa credeti ca eu l-as fi santajat, cand stiam ca e omul Parchetului si al lui Traian Basescu?”, a spus Vintu in fata instantei, sustinand din nou ca presedintele Traian Basescu ar fi in spatele dosarelor in care el este judecat.
Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar au fost trimisi in judecata de procurorii Parchetului General pe 23 mai, fiind acuzati ca l-ar fi santajat pe Sebastian Ghita.
Potrivit unui comunicat al Parchetului General, in perioada martie – aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar l-ar fi constrans, prin amenintare, pe Sebastian Ghita sa le dea 150.000 de euro ori sa accepte denuntarea unui contract cu scopul obtinerii injuste, in folosul lor de beneficii materiale cu consecinta prejudicierii partii vatamate. „Actele de amenintare si constrangere au fost intreprinse de inculpatul Sorin Ovidiu Vintu atat personal, cat si prin intermediul inculpatului Ion Ilie Cezar, care, la randul sau, urma sa obtina un folos injust. Inculpatul Vintu Sorin Ovidiu a recurs la amenintari cu moartea la adresa partii vatamate si a familiei, de natura a induce acesteia temerea ca se pot materializa, fapt ce l-a determinat sa-si ia masuri de protectie.”
Adauga un comentariu