National

Sorin Rosca Stanescu: Acuzatiile ANI sunt neadevarate

Publicat: 16 oct. 2013
1

Senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu sustine ca acuzatiile de incompatibilitate, fals in acte publice si spalare de bani, facute de Agentia Nationala de Integritate nu sunt adevarate

Dupa ce, in cursul diminetii de astazi, mai multi lucratori ai Agentiei Nationale de Integritate le-au telefonat jurnalistilor de la mai multe televiziuni, ziare si site-uri, informandu-i „pe surse” ca urmeaza ca impotriva mea sa fie lansate acuzatii grave, iata ca, la expirarea „embargoului”, institutia a emis doua comunicate. Ambele contin acuzatii neadevarate.

Printr-un comunicat sunt declarat incompatibil pentru ca as fi fost o perioada atat senator, cat si administrator al unei firme. Este un fals grosolan si comis cu rea-vointa. ANI detine toate documentele necesare din care reiese ca, inainte de a intra in campania electorala, am demisionat cu toate formele in regula din functia de administrator al unei societati fara activitate.

In cel de-al doilea comunicat sunt acuzat de fals in acte publice si de spalare de bani in legatura cu existenta unor conturi detinute de copiii mei minori – unul in varsata de sase ani si altul de patru ani – conturi deschise in urma cu mai multi ani. Fac precizarea ca acesti bani reprezinta o mostenire, rezulata in urma decesului fratelui lor major, care a fost gestionata conform legii de Autoritatea Tutelara, precum si doua donatii. In toate declaratiile mele de avere sunt oferite informatii referitoare la aceste conturi. Ultimele doua declaratii cuprinzand chiar detalii care nu erau necesare.

Inspectorii ANI care au lucrat la aceste dosare au procedat cu rea-credinta, cu rea-vointa si, asa cum se va vedea ulterior, in mod neprofesionist. In consecinta, voi actiona pe toate caile legale pentru a demonstra afirmatiile de mai sus.

Sunt nevoit sa constat pe pielea mea ca am avut dreptate in sutele de opinii pe care mi le-am exprimat inca de la crearea acestei institutrii, referitoare la pericolul unor grave abuzuri pe care, din diverse motive, inclusiv de natura politica, le pot savarsi inspectorii ANI.

Senator PNL,     
Sorin Rosca Stanescu

Comentarii
  • UN TURNÅTOR, COMUNIST, SECURIST ORDINAR! DE CE PIZ-DA MÅTI N-TI TRAGI UN GLONT IN CÅPÅTINÅ CA SI FIUTU?? AR SCÅPA TARA DE UN TURNÅTOR!

  • La puscarie cu Becali, javra securista. Si averea confiscata. Porci ordinari, rusine sa va fie. Se strange latul fratilor. Stati fara grija totul se plateste pe lumea asta.

Adauga un comentariu