Curiozitati

Sorina este cetatean american si merge deja la scoala. Tatal adoptiv: In aceeasi zi, a venit cineva de la serviciul social pentru ca fusesem reclamati ca am venit cu Sorina pentru trafic de organ”. Ce a urmat

Publicat: 10 sept. 2019

Sorina, fetita din Baia de Arama adoptata de familia americana cu radacini romanesti, dupa o controversa care a divizat societatea romaneasca, a devenit cetatean american si este in plin proces de integrare in SUA. Tatal adoptiv al acesteia, Gabriel Sacarin, a vorbit despre relatia ei cu ceilalti copii din familie, activitatea de la scoala, dar si despre povestea presupusei donari al unui rinichi pentru un alt membru al familiei, fake news care a circulat cateva zile pe internet, in Romania. In curand, pe 21 septembrie, se vor implini doua luni de cand Sorina a ajuns in SUA, si de cand a coborat din avion a devenit cetatean american, a povestit tatal acesteia, Gabriel Sacarin, intr-un interviu acordat ziare.com.

Povestea cu donarea rinichiului le-a facut necazuri in SUA

Tatal adoptiv al Sorinei a negat categoric ca fata si-ar fi donat un rinichi pentru un membru al familie, fake-news care a circulat cateva zile in Romania. „Suntem acasa, ne-am detasat de toate fake-news-urile ca Sorina ar fi donat un rinichi, ca ar fi disparut sau mai stiu eu ce” a spus tatal adoptiv al Sorinei. „Chiar asa, cineva din familia dvs, a avut vreodata o problema cu rinichii? S-a vorbit intai despre Ava, apoi despre dvs personal” a insistat reporterul.

„A mers la medicul de familie, ca parte a procedurii de inregistrare in sistemul de sanatate. A fost luata in evidenta, i-a fost facut controlul de rutina care ii este facut anual fiecarui copil, i-au fost facute vaccinurile care ii lipseau si totul este in regula. Mai mult, de cand e in SUA, Sorina a castigat 3 kg pentru ca mananca foarte bine, dupa un program corect si se simte foarte bine. Asa ca acum este in parametri normali pentru varsta ei. ” a mai spus Gabriel Sacarin.

Invata limba engleza la scoala

Sorina a inceput scoala pe 4 septembrie si primeste ajutor pentru ca nu vorbeste limba engleza, a mai spus tatal acesteia. „Intelege cate ceva, a invatat cateva cuvinte in engleza, dar asta nu e o problema intr-o tara de emigranti. Toate scolile, toate clasele au si copii care nu vorbesc engleza si exista programe speciale „english as a second language”. Copiii nevorbitori de engleza au doua ore pe zi cu profesori care numai de asta se ocupa. Fiecare dintre acesti copii are un program personal in functie de varsta, de limba pe care o vorbeste. Asa au invatat engleza toti emigrantii” a mai spus Gabriel Sacarin.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit