Culinar

Sos Alfredo. Cu ce feluri de mâncare poate fi servit deliciul

Publicat: 01 iul. 2022
un bol cu sos alfredo pe o masa
Pentru a pregăti acest deliciu alături de o mâncare franceză sau pentru un tartar de vită după o rețetă specială

Pentru a pregăti un sos Alfredo vei avea nevoie de câteva ingrediente și sfaturile marilor bucătari francezi și italieni. Acest sos cremos de brânză este un salvator pentru orice tip de mâncare. Marii specialiști folosesc sosul alături de carnea de vită sau de carnea măcinată. Cea din urmă este pregătită printr-o mașină de tocat carne și prăjită rapid în ulei de măsline la foc mare. De asemenea, sosul este un însoțitor grozav pentru paste sau un topping pentru pizza.

Pentru a pregăti acest deliciu alături de o mâncare franceză sau pentru un tartar de vită după o rețetă specială vei avea nevoie de câteva ingrediente aflate la îndemâna oricui. Astfel, pentru a te bucura de un sos excepțional de îți lasă gura apă vei avea nevoie de 120 g de brânză parmigiano reggiano, 30 g brânză pecorino romano, 300 ml de smântână groasă și 50 g unt. De asemenea, vei avea nevoie de o eșalotă mică, 7-8 căței de usturoi și de piper alb sau negru proaspăt măcinat.

paste cu sos alfredo intr-o farfurie langa un cos si o carte pe o masa
Acest sos cremos de brânză este un salvator pentru orice tip de mâncare

Sos Alfredo. Pașii în pregătirea acestuia

Pentru a pregăti sosul trebuie să zdrobiți, curățați și să tocați usturoiul. După care să curățați șalota. Ulterior tăiați-le în jumătate pe lungime, apoi tocați cât mai fin ingredientul.

Pentru a obține o consistență a sosului perfectă la fel ca la marii șefi bucătari francezi și italian rade fin Parmigiano Reggiano și Pecorino Romano. Este important să topiți untul într-o cratiță cu fundul greu la foc mic. Astfel, acesta se v-a topi uniform și nu se va arde. Adăugați șalota și usturoiul pregătit anterior, și amestecați tot timpul. Este important să scoți ingredientele de pe foc fără ca acestea să se rumenească, 5 minute.

paste cu sos alfredo intr-o farfurie
Pentru a obține o consistență a sosului perfectă la fel ca la marii șefi bucătari francezi și italian rade fin Parmigiano Reggiano și Pecorino Romano.

Ulterior se toarnă smântâna în cratiță, se adaugă ambele tipuri de brânz. Amestecând constant pentru a preveni arderea sosului și topirea uniformă a brânzei. Pentru a termina gătirea sosului scoateți cratița de pe foc și asezonați cu piper negru sau alb, după gust consistența obținută. Sosul se servește imediat, foarte fierbinte alături de garnitura pregătită sau chiar de ciorbă. Însă este important să nu consumi acest sos atunci când pregătești o mâncare de post.

Sfaturi pentru a obține un sos de brânză perfect. Cu ce să înlocuiești parmezanul italian

Aceste două tipuri de brânză sunt folosite în sosul Alfredo clasic. Dar le puteți înlocui cu „copii” bune, de exemplu, parmezan lituanian sau altă brânză tare de oaie. În acest caz, vă recomandăm să adăugați mai multă brânză de oaie, cel puțin 50 g, pentru a compensa lipsa de aromă a parmigiano adevărat. Pentru că, cu tot respectul față de frații Baltici, consistența parmezanului lor în timpul topirii este excelentă, dar gustul și aroma nici măcar nu pot fi comparate.

paste cu sos alfredo intr-o farfurie
Pentru a pregăti sosul trebuie să zdrobiți, curățați și să tocați usturoiul

Sosul Alfredo este un sos făcut din parmezan, unt și smântână. Pentru a reuși să obții un deliciu adevărat este important să alegi produsele de calitate. Acesta se deosebește de sosul meunier și sosul vinegrette prin cantitatea de brânză folosită și densitate. Alfredo este cremos, fiind și foarte concentrat după gust.

Un sos Alfredo merge nu numai la paste, ci și la amorsarea unei pizza albă. Însă pentru ca sosul să-și facă treaba este important ca pizza să fie fără roșii. De asemenea, în bucătăria americană, acest sos se toarnă peste sandvișuri fierbinți. Sosul Alfredo se potrivește bine și cu legume și fructe de mare.

un recipient cu sos alfredo langa un prosop verde
Pentru a pregăti un sos Alfredo vei avea nevoie de câteva ingrediente și sfaturile marilor bucătari francezi și italieniAdauga un comentariu