Sosuri

Sos bolognez. Cum se face corect

Publicat: 23 iul. 2019

Multa lume se straduieste sa gaseasca o reteta perfecta de sos bolognez. Pentru inceput, trebuie sa stii ca pentru acest sos ai nevoie de o carne de buna calitata si cateva ingrediente care sa ii dea o aroma deosebita. Iti prezentam o reteta delicioasa de sos bolognez pe care sa o folosesti ori de cate ori ai pofta de o portie satioasa de paste.

Ingrediente:

  • 300 g carne de vita tocata
  • 150 g pancetta neafumata
  • 50 g ceapa
  • 50 g tulpina de telina
  • 50 g morcov
  • 300 g rosii decojite sau passata de rosii
  • 200 ml vin alb
  • 200 ml lapte
  • 200 ml supa de legume
  • 1 lingura pasta tomate
  • 2 linguri smantana
  • 50 g unt
  • Sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

Pentru inceput, toaca marunt pancetta. Pune-o intr-o tigaie de fonta si pune-o la foc mic pentru cam 10 minute. Intre timp, taie legumele marunt. Adauga ulei sau unt in aceeasi tigaie si gateste legumele la foc mic cam 10 minute. Adauga carnea tocata, mareste focul sa fie potrivit si amesteca des. Adauga vinul si continua sa amesteci pana se evapora. Adauga rosiile sau pasata. Acopera tigaia si gateste pentru 2 ore.

Adauga cate un polonic de supa de legume cand sosul incepe sa se reduca. La 15-20 de minute inainte sa iei sosul de pe foc, adauga laptele si asezoneaza. Cand e gata, adauga smantana. Amesteca apoi cu pastele fiertele si serveste cu parmezan deasupra.



loading...

Adauga un comentariu