Culinar

Sos brun. Cum să pregătești un dressing franțuzesc la tine acasă

Publicat: 20 sept. 2022
recipient cu sos brun
În principal, sosul se servește cu tocană, carne prăjită și coaptă

Rețeta unui sos brun delicios și extraordinar de parfumat provine din frumoasa țară Franța, în a cărei bucătărie este considerat unul dintre reprezentanții clasicilor. Cu toate acestea, sosul are multe variații. Dacă vorbim despre sosul original, atunci acesta este un sos pe bază de bulion de carne, pronunțat, cu adaos de condimente.

În principal, sosul se servește cu tocană, carne prăjită și coaptă. În plus, a devenit baza pentru prepararea multor alte sosuri extrem de populare provenite din bucătăria franceză. Dacă vorbim despre concepte culinare universale, atunci „sosul brun” este unul dintre ele. Inițial, doar două sosuri au fost numite „maro”, cel Demiglas și Espanyol. Acum există foarte multe variații pentru sosul „maro” sau „brun”. Este foarte bine să știi că gustul felului de mâncare depinde de cât de bine este gătită baza sosului. Principalul lucru pentru bulion este aroma sa, cu toate acestea, nu ar trebui să aibă note pronunțate de condimente sau ierburi la fel precum sosul alfredo. Este necesar să vă asigurați că aroma cărnii nu este prea intruzivă. Pentru a învăța cum să gătești sosul maro perfect, ar trebui să te familiarizezi cu versiunea sa clasică.

un bol cu sos brun cu o lingura in el
Ulterior, din moment ce bulionul este gata se topește untura sau untul într-o tigaie adâncă

Sos brun. De ce ingrediente ai nevoie pentru a obține gustul autentic francez

Conform rețetei franceze pentru pregătirea sosului vei avea nevoie de 500 ml de bulion de carne, o lingură de pastă de roșii, 40 g de făină și 2 linguri jumate de unt sau untură topită. De asemenea, vei avea nevoie neapărat de o linguriță de unt și o jumătate de linguriță de sare.

Pentru a pregăti sosul întâi de toate trebuie să gătiți un bulion bogat și de înaltă calitate. Pentru bulion cele mai potrivite sunt oasele de vițel. Conform marilor bucătari acestea vor fi o bază ideală pentru a pregăti sosul francez.

un recipient cu sos brun pe o masa langa mai multe legume
Pentru a pregăti sosul întâi de toate trebuie să gătiți un bulion bogat și de înaltă calitate

Ulterior, din moment ce bulionul este gata se topește untura sau untul într-o tigaie adâncă. După care adăugați făină și căliți până se rumenesc ingredientele, astfel se procedează și atunci când vrei să pregătești un sos meunier. Următorul pas este adăugarea unui bulion. Astfel, se adaugă bulionul fierbinte, urmat de pasta de roșii. Se bate cu telul până tot amestecul dă în clocot.

După care reduceți focul. Focul trebuie dat mai încet atunci când în acesta apar bule. Acoperiți-l cu un capac și gătiți timp de o oră. Nu este necesară agitarea constantă, este suficient să îndepărtați spuma și grăsimea excesivă, care apare sub forma unor picături. Ulterior, treceți sosul fiert printr-o sită, adăugați untul. Acesta din urmă este ultimul pas în pregătirea sosului delicios.

un recipient cu sos brun pe un suport de lemn
Este foarte bine să știi că gustul felului de mâncare depinde de cât de bine este gătită baza sosului

Sos ușor pentru o salată de toamnă. Un dressing perfect pentru o gustare

Varianta de sos pentru salată se prepară pe bază de oțet balsamic. Lista ingredientelor include 500 ml oțet balsamic, o lingură de miere, fructe uscate zdrobite după gust. Procesul de gătit constă din mai mulți pași. Respectând mai mulți pași vei reuși să pregătești și sos vinegrette, la fel potrivit pentru salate.

Pentru a pregăti dressingul se toarnă oțetul în cratiță și se fierbe până când scade la jumătate. Acest lucru durează aproximativ 40 de minute. După care opriți focul, adăugați miere și fructe uscate. Poți îmbogăți astfel gustul salatei și să te bucuri de gustul ei.

In ciuda ușurinței de preparare a unui sos brun, acesta are un gust unic cu o tentă acră plăcută și în același timp astringentă și dulceagă. Datorită mierii, se dovedește incredibil de interesant, iar fructele uscate, la rândul lor, subliniază perfect gustul legumelor.

un borcan cu sos brun pe o masa
Conform rețetei franceze pentru pregătirea sosului vei avea nevoie de 500 ml de bulion de carneAdauga un comentariu