Sosuri

Sos de ciocolata pentru peste/pui fript

Publicat: 20 feb. 2012

Ingrediente:

600 ml supa de legume sau de pui
1 cutii rosii taiate cubulete (400g)
1 ceapa tocata
2 catei de usturoi tocati
1 ardei rosu, taiat cubulete
1 ardei galben, taiat cubulete
1/4 cana stafide
1 ardei verde, taiat cubulete
1/4 cana migdale taiate
2 lingurite boia dulce (paprika powder)
2 lingurite boia iute
2 lingurite „spice mix” (*)
coaja rasa de la 1 portocala (optional)
30-60g ciocolata amaruie (peste 70% cacao)
2 linguri ulei de masline

Spice mix:

2 lingurite pudra cumin
1 lingurita pudra cuisoare
1 lingurita pudra nucsoara
1 lingurita pudra scortisoara
1 lingurita piper
2 lingurite sare

Mod de preparare:

Supa se pune la fiert; cand incepe sa clocoteasca se adauga ceapa si usturoiul, se pune capacul si se lasa pana cand ceapa devine transparenta. Se adauga conserva de rosii; se lasa sa fiarba vreo 10 min. Se adauga ardeii, stafidele si migdalele, boiaua dulce si iute si se lasa sa fiarba vreo 5-10 min. Se adauga „spice mix”, se mai lasa sa dea in cateva clocote, se adauga ciocolata tocata si se amesteca pana se topeste. Se inchide focul si se adauga coaja de portocala si uleiul de masline. Se serveste cu legume sau carne
Sos de ciocolata pregatit de Cristina.



loading...

Adauga un comentariu