Sosuri

Sos de rosii dupa reteta italiana – Perfect pentru pizza, spaghete sau lasagna

Publicat: 07 mai 2019

Sos de rosii dupa reteta italiana – Perfect pentru pizza, spaghete sau lasagna – Cine nu a auzit de vestita bucatarie italiana si de sosurile ei savuroase? Astazi va propunem o reteta clasica de sos italian de rosii… Acest sos gustos si extraordinar de aromat este preparat din rosii conservate si alte cateva ingrediente, care, cu siguranta, se regasesc in fiecare bucatarie…

Ingrediente:

  • 800 g rosii conservate in suc propriu
  • o jumatate de ceapa
  • 2 morcovi
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingura de zahar
  • 3 linguri de ulei de masline
  • o jumatate de legatura de busuioc
  • o jumatate de legatura de patrunjel
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de piper negru macinat

Mod de preprare:

Rosiile conservate se decojesc si se taie marunt. Ceapa si morcovul se curata, apoi ceapa se toaca, iar morcovul se da prin razatoare. Usturoiul se piseaza si verdeata se toaca. Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie adanca. Se prajesc impreuna ceapa si morcovul, pana cand ceapa devine transparenta, iar morcovul se inmoaie. Se asezoneaza cu sare si piper si se adauga usturoiul pisat. Se amesteca totul bine si se gateste timp de 2 minute.
Dupa 2 minute, se adauga rosiile conservate, busuiocul maruntit si zaharul, se amesteca si se gatesc toate ingredientele impreuna, aproximativ 7 minute la foc mediu, pana cand sosul devine mai consistent.
Se adauga patrunjelul tocat si se gateste inca 5 minute, dupa care se stinge focul. Sosul de rosii dupa reteta italiana este gata! El poate fi servit atat cald, cat si rece, fie ca specalitate de post, fie combinat cu carne sau peste. De asemenea, acest sos poate fi folosit la prepararea pizzei, lasagnei sau a pastelor.

 



loading...

Adauga un comentariu