Culinar

Sos hoisin. Cu ce feluri de mâncare poate fi servit acesta

Publicat: 21 sept. 2022
o lingura deasupra unui vas cu sos hoisin langa o turta
Sosul se folosește de către marii bucătari pentru a da preparatului o notă asiatică unică

Din cele mai vechi timpuri, un sos hoisin era folosit la servirea mai multor feluri de mâncare asiatice. Mai mult decât atât, acest sos este unul dintre cele mai populare condimente asiatice. Acesta atrage nu doar prin gustul său bogat și picant, ci și prin versatilitatea sa, deoarece sosul poate fi folosit atât pentru servire unui preparat gata făcut, cât și în procesul de gătire unui fel de mâncare.

Sosul se folosește de către marii bucătari pentru a da preparatului o notă asiatică unică. Iar dacă gătiți marinată de carne cu sos hoisin veți obține unul dintre cele mai delicioase grătare pe care le-ați gustat vreodată. La fel de potrivit pentru afumătură este și sosul brun. În general, acest sos ar trebui să fie în arsenalul fiecărei gospodine. Însă, este bine să știi că nu este întotdeauna posibil să-l găsiți pe rafturile magazinelor. Astfel, după această rețetă, puteți pregăti un sos hoisin simplu și cât mai apropiat de gustul său original.

doua recipiente cu sos pe o masa
Acest sos este adăugat și ca dressing tradițional la mâncărurile asiatice sau salate chinezești

Sos hoisin. Ingredientele necesare pentru a pregăti un dressing asiatic

Acest sos chinezesc nu este deloc greu de preparat. Asigurați-vă că sosul chinezesc Hoisin este gros și vâscos, cu un gust picant și dulce în același timp. Este adesea folosit în cazurile în care aveți nevoie de o glazură pentru carne, cum ar fi carnea de pasăre sau legume la grătar. Acest sos este adăugat și ca dressing tradițional la mâncărurile asiatice sau salate chinezești. De asemenea, sosul se poate folosi și în marinate.

Pentru a pregăti deliciul asiatic bucătarii folosesc sos de soia în cantitate de 80 ml, oțet 40 ml și 80 ml de sos din fasole neagră. De asemenea, pentru o aromă deosebită folosește 2 căței de usturoi, 50 gr de miere de casă, 20 ml de ulei de susan, mai multe tipuri de condimente și ierburi indiene sau pentru pește în funcție de propriile preferințe. Pentru a obține un gust picant folosește 10 gr de sos chili. Acesta va oferi acestui dressing un gust deosebit.

o lingura cu sos hoisin deasupra unui bol cu sos
Este adesea folosit în cazurile în care aveți nevoie de o glazură pentru carne

Sosul Hoisin este renumit din mai multe motive. Merită să-l gătiți o singură dată pentru a vă asigura că acest gust nu poate fi comparat cu nimic altceva. Picant și moderat de dulce, sosul va îmbogăți gustul oricărui fel de mâncare, iar carnea va da o nuanță rafinată. La fel de parfumată va fi carnea servită cu sosul alfredo.

Pașii pentru a pregăti celebrul sos asiatic. Ce reguli trebuie să respecți pentru un gust autentic

Întâi de toate turnați sosul de soia într-un vas de sticlă de mărime potrivită, adăugați acolo oțet și sos de fasole neagră. Amesteca totul cu mișcări ușoare. După care adăugați miere la restul ingredientelor. Este mai bine să folosiți miere lichidă. În cazul în care aveți doar miere groasă, trebuie mai întâi ca aceasta să se topească puțin într-o baie de apă, încercând să nu supraîncălziți produsul.

un bol cu sos hoisin si o lingura in el
Picant și moderat de dulce, sosul va îmbogăți gustul oricărui fel de mâncare, iar carnea va da o nuanță rafinată

Apoi adăugați sosul chili și uleiul de susan, amestecați totul din nou.Curățați cățeii de usturoi de coajă și pisați în orice mod convenabil, de exemplu, puteți folosi o răzătoare fină sau o presa specială de usturoi. Adăugați usturoiul tocat în același castron.

La final, turnați condimentele în vasul în care vei depozita sosul, și anume faimosul amestec chinezesc Five Spice. Amestecul poate fi preparat în prealabil pe cont propriu sau îl puteți cumpăra gata făcut în magazin. Cantitatea de condimente depinde de preferințele personale.

Amestecați energic sosul hoisin cu o furculiță până la omogenizarea condimentelor. Mutăm sosul finit într-un bol de sticlă curat și îl folosim în scopul propus. Sosul Hoisin preparat după această rețetă se poate păstra la frigider până la o luna.

un borcan cu sos hoisin langa un ardei picant
Acest sos chinezesc nu este deloc greu de preparat

 
Adauga un comentariu