Sosuri

Sos Pesto

Publicat: 17 mai 2011
2

Ingrediente:

2 maini frunze de busuioc
1-2 linguri muguri de pin (pinoli)
30 g parmezan ras (+ 30 g pecorino ras)
4 catei mici de usturoi (sau 2 mari)
ulei de masline
sare

Mod de preparare:

Cel mai usor, sosul se face cu mixerul vertical. Reteta originala spune ca se face intr-un mojar. Tu alegi. Frunzele de busuioc se sterg cu atentie cu un servet, nu se spala, pentru a nu-si pierde aroma. Daca nu-ti place aroma de busuioc, poti pune jumatate din cantitate patrunjel. Prin urmare: pune busuiocul, usturoiul, mugurii de pin si sarea intr-un pahar si mixeaza bine. Adauga parmezanul ras. Adauga cate putin ulei de masline, ca la maioneza pana ce obtii o crema consistenta.

Foloseste-l la paste, lasagne, pizza.




Adauga un comentariu