Sosuri

Sos Tzatziki, preparat in casa – E gata in maxim 15 minute

Publicat: 06 iun. 2019

Ingrediente: 200 gr iaurt grecesc cu grasime, 2 castraveti (cam 250 gr), sare si piper dupa gust, zeama de la o jumatate de lamaie, 2-3 catei de usturoi, 1 lingura de ulei de masline extravirgin, 1 legatura mica de marar.

Mod de preparare: Castravetii se spala si se decojesc , apoi se taie de-a lungul pe jumatate. Cu ajutorul unei lingurite se scot cu grija samburii. Pulpa castravetelui se da pe razatoarea mica, sau se toaca mic mic dupa preferinta fiecaruia. Se pun castravetii tocati sau rasi intr-un bol, se sareaza si se lasa circa 6-7 minute sa isi lase apa. Intre timp iaurtul se scurge de zer. Se curata cateii de usturoi si se piseaza marunt. Se spala si se toaca marunt frunzele de marar. Intr-un bol se pun castravetii scursi bine de zeama, peste ei se adauga iaurtul, si se amesteca bine. Se adauga mararul tocat , zeama de lamaie si uleiul de masline,apoi se omogenizeaza bine. Se adauga la final usturoiul zdrobit si se potriveste la gust cu sare si piper,apoi se amesteca bine. Sosul este ideal drept garnitura,sau servit pe paine in diminetile de vara.



loading...

Adauga un comentariu