National

Soţia bărbatului din Oneşti, care a luat ostatici doi muncitori şi i-a ucis, a fost arestată pentru 30 de zile

Publicat: 02 mart. 2021
Criminalul din Onești și soția lui
Femeia a fost reţinută încă din noaptea de luni spre marţi, fiind suspectă de comiterea infracţiunii de complicitate la lipsire de libertate.

Soţia bărbatului din Oneşti, care a luat ostatici doi muncitori şi i-a ucis, a fost arestată pentru 30 de zile, sub acuzația de complicitate la luare de ostatici. Această decizie a fost luată de Judecătoria Onești.

Anton Cristian Gheorghe, comisar șef și director adjunct al Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul IGPR a explicat că femeia a fost plasată sub măsura arestării preventive, deoarece aceasta se afla în apartamentul de deasupra celui în care erau ţinuţi cei doi muncitori ostatici şi îşi încuraja soţul în demersul său.

„Soţia lui i-a transmis că face bine ceea ce face, motiv pentru care, din câte cunosc, este prezentată cu propunere de arestare preventivă. Ea stătea deasupra apartamentului în care avea loc incidentul. Era la nişte prieteni, în mod constant, mai ales soţia mergea acolo”, a spus directorul adjunct al Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul IGPR.

Soția criminalului a fost reținută luni seara, 1 martie, fiindcă era suspectă de comiterea infracţiunii de complicitate la lipsire de libertate.

Se pare că barbatul nu este la prima abatere. El are patru condamnări la activ – în anii 1987, 1991, 1992 şi 2010, ultima fiind în Italia pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau a stupefiantelor.

Crima de la Onești. Un bărbat a sechestrat doi muncitori, după care i-a ucis. Soția bărbatului din Onești, arestată

Luni, 1 martie, un bărbat în vârstă de 68 de ani a sechestrat doi muncitori într-un apartament din Onești. Ulterior, acesta a sunat la 112 și a anunțat că îi va omorî.

Forțele de ordine au ajuns, de urgență, la fața locului. A venit și un negociator, care a discutat cu bărbatul, cu intenția de a-l face să renunțe la intențiile sale.

Specialiștii de la IGPR care s-au deplasat la Oneşti, pentru a verifica modul de intervenţie în acest caz, a informat că agresorul fusese adus „sub control” în urma negocierilor purtate de către poliţişti timp de mai multe ore, însă la ora 16,55 „s-a produs un declic”, atunci când „una dintre victime a încercat să îl atace pe bărbatul agresor”, acesta fiind momentul când făptuitorul a început să lovească cu cuţitul.

În acel moment, forţele de ordine au intrat în apartament şi l-au împuşcat pe agresor. Din păcate, una dintre victime a fost declarată decedată la faţa locului, iar a doua a murit la spital. Și agresorul a avut nevoie de îngrijiri medicale, astfel că a fost internat în spital.

Faptele au avut loc într-un apartament care a aparținut bărbatului, însă în prezent se afla în proprietatea Chimcomplex în urma unei executări silite.

„Cele două victime erau angajate ca electricieni la Chimcomplex şi verificau sistemul electric al apartamentului în vederea renovării acestuia. Apartamentul era în conservare în ultimii 12 ani, noi nu l-am folosit. Apartamentul era în proprietatea noastră din 2009”, a declarat purtătorul de cuvânt al Chimcomplex Oneşti.

Procurorii au deschis un dosar penal in rem pentru omor calificat

Chestorul Florentin Bracea a susținut că vinovaţii vor fi traşi la răspundere.

„Verificăm modul de intervenţie a poliţiştilor din cadrul IPJ Bacău. Suntem determinaţi să clarificăm toate aspectele care ţin de acest eveniment. La finalizarea verificării vom întocmi un raport cu rezultatul acestora, iar cei care se fac vinovaţi de această tragedie vor răspunde legal. (…) Nu eram aici dacă poliţiştii de la IPJ Bacău şi-ar fi făcut treaba până la capăt. Ne aflăm în situaţia în care două vieţi sunt pierdute.

Analizăm modul de intervenţie, iar la finalizare vom întocmi un raport cu propuneri şi măsuri. Nu mă pot antepronunţa cu privire la vinovăţia vreunui coordonator, poliţist, care a intervenit la faţa locului. Vă asigur că cei care au greşit vor plăti pentru că aici vorbim de pierderea a două vieţi”, a declarat Florentin Bracea.

Comentarii
  • Papati caca toți….
    Omul și-a făcut dreptate singur…. statul și justiția Română cu legile ei la adus în situația asta…. ascultați și vizionați videoclipul din 2018 pe care l a făcut omul.
    Poate cu ocazia asta se va mai schimba ceva în tara asta dar nu cred……. niște hoți ordinari toți.
    Și oare citi mai sint așa nenorociți!!!!?de sistemul Rominesc..

Adauga un comentariu