Actualitate

Sotia judecatorului Cremenitchi, la un pas de libertate

Publicat: 08 dec. 2010
1

@ Curtea de Apel Iasi a decis punerea in libertate a Lileanei Cremenitchi, avocata acuzata de trafic de influenta @ Judecatorii au dispus inlocuirea arestului preventiv cu interdictia de a parasi tara @ Ieri dupa amiaza, procurorii au declarat recurs @ In fata judecatorilor au fost audiati patru martori, printre care si primarul comunei Golaesti

Ieri dupa amiaza, judecatorii de la Curtea de Apel Iasi au decis punerea in libertate a Lileanei Cremenitchi, sotia fostului judecator Radu Cremenitchi. Mai concret, instanta de judecata a dispus inlocuirea arestarii preventive cu interdictia de a parasi tara. La scurt timp dupa aflarea deciziei instantei de judecata, procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) Iasi au declarat recurs, urmand ca azi dosarul sa fie trimis la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Numai dupa ce decizia luata ieri de Curtea de Apel Iasi va ramane definitiva, Lileana Cremenitchi va fi pusa in libertate.
La termenul de judecata de ieri au fost audiati patru martori, printre care doua grefiere si primarul localitatii Golaesti. „Nu eram prieten nici cu Gheorghe Apopi si nici cu Dragos Dascalu. Au venit la mine sa discutam cum au venit toti ofertantii. Au facut masuratori inainte, au examinat terenul, au facut facut verificari suplimentare pentru a-si putea stabili oferta pentru a participa la licitatie. Potrivit punctajului obtinut la licitatie, firma lui Gheorghe Apopi nu a castigat licitatia si a deschis actiune in instanta. Eu nu am auzit niciodata ca acest proces ar fi aranjat”, a spus Mihai Bizdiga, primarul comunei Golaesti.
Carmen Tanasescu, o grefiera de la Curtea de Apel Iasi, a sustinut in fata judecatorilor ca nu a studiat niciodata dosarul care privea cererea formulata de firma Apopi & Blumen pentru anularea licitatiei de la Golaesti. E vorba despre licitatia in urma careia trebuia adjudecata o lucrare de modernizare a infrastructurii, in valoare de sase milioane euro. „Gheorghe Apopi este cumatru cu mine pentru ca mi-a botezat fetita. Eu nu am studiat niciodata dosarul in care era implicat dumnealui la Curtea de Apel Iasi, in schimb m-am intalnit de doua ori si i-am dat niste hotarari judecatoresti care erau publice. De asemenea, i-am mai furnizat informatii care se gasec la vedere, care sunt publice. Nu am primit nici un beneficiu de la acesta”, a spus grefiera Carmen Tanasescu.
Procurorii sustin ca Lileana Cremenitchi i-ar fi promis lui Apopi ca-l ajuta sa castige licitatia respectiva prin luarea unei decizii favorabile la Curtea de Apel Iasi. „Nu am incercat sa influentez pe nimeni. Nu aveam cum sa influentez un dosar pentru ca sunt avocat stagiar. Am considerat ca il ajut pe Gheorghe Apopi interesandu-ma de dosarul lui. Doresc sa fiu judecata pe baza probelor din dosar. De fiecare data cand dadeam declaratii la Parchet, aparea in presa. Sunt nevinovata”, a sustinut Lileana Cremenitchi in fata instantei de judecata la termenul anterior.

Comentarii
  • Lasati-o mai – ca e nevinovata ! E avocat stagiar si nevasta de judecator mai ! E nevinovata mai ! Pana si „IO” stie ca e nevinovata – exact ca toti puscariasii din penitenciare – NEVINOVATI !

  • Rusine mare la Curtea de Apel IASI.Cum e posibil asa ceva,dupa citeva zile de puscarie gata ii dam drumul,De ce domnilor judecatori?ce faceti domnilor de la DNA,degeaba ati muncit asa de mult.Toata lumea va discuta numai de bine acum ati perdut ce ati realizat.Pentru DNA,va recomand sa faceti toate demersurile catre cei mai mari ai puteri juridice si sa solicitati desfiintarea Curti de Apel IASI,ca se observa ca acolo e clica de Hoti,nu-i posibil asa ceva sa se intimple la asainstanta.Trebuie toti judecatorii Curti de Apel arestati si sa fie dupa grati alaturi de aceasta picilita avocata.Succes DNA-ului.

  • oare cine a fost presedinte de complet? se poate verifica! sigur e cineva cu ochi albastri si mai inimos din fire, doar are si el o fata(avcat) si baiet(politist)!

  • Banuiesc ca stiti ca toti care ati comentat aici veti raspunde pentru tot ce ati scris , pentru ca identitatea voastra e cunoscuta printr-un program…sanatate dragi colegi..avetzi grija pe unde calcati pe strada sau cand intrati in scara

  • Vai „popescule” chiar ca ne-ai speriat ! Bineinteles ca identitatea noastra e cunoscuta BOULE ca de asta existam si comentam ! Cat despre doamna MATA n’am cuvinte : proasta natie ca a facut asa un specimen ! Fitz-ar programele de scanat identitatea – strazile si scarile lu’ mata cu care ne ameninti ! Mare BOU !

  • Popescule,pot sa te bag in ***** mati,ca eu am curajul sa-ti spun in fata,chiar daca esti si judecator,sau vre-un golan din familie,nu-ti comvine ca scri oamenii opinile lor.Daca te-a deranjat comva cineva te mai bag odata in ***** mati,ca sa te multumesc.

Adauga un comentariu