Stiri si curiozitati

Sotia lui Alex Dima a murit de cancer inainte ca fetita lor sa implineasca 2 ani

Publicat: 15 mai 2019
3

Alex Dima este una dintre cele mai longevive si apreciate figuri din media romaneasca. Cu toate ca este renumit, apreciat si cunoscut in special pentru reportajele deosebite din cadrul emisiunii „Romania, te iubesc”, de pe PRO TV, putini sunt cei care cunosc povestea de viata a jurnalistului.

Alex Dima a fost rezervat in ceea ce priveste viata lui privata si rareori a facut dezvaluiri despre situatia crunta prin care a trecut in urma cu 11 ani, cand a ramas vaduv. La doar 1 an si 6 luni dupa ce-a devenit mama, sotia lui Dima s-a stins. A pierdut lupta cu cancerul, boala pe care a descoperit-o prea tarziu din cauza unui medic.

„N-am stiut, i s-au dat niste creme, la vremea respectiva. Te duci la doctor si ti se spune ca esti bine, ai chestia asta, nu ai nimic, du-te acasa si vezi-ti de viata si acolo era o boala care s-a dezvoltat fara sa stim. Boala asta se dezvolta fara sa stii. Cand am aflat a fost prea tarziu, mult prea tarziu. Cu siguranta, daca mergeam in alta parte….

Foarte multa vreme eu mi-am reprosat, pentru ca eu am dus-o la medicul acesta si eu am insistat sa mearga la doctorul acesta, pe care l -am dat apoi in judecata si colegiul medicilor l-au oprit sa mai fie doctor. (…) Puteam sa ma lupt, cumva imi reprosez ca nu am luptat cu armele mele, dar am vrut sa fiu un cetatean corect si pe ea oricum nu o mai aduceam inapoi”, a povestit Alex Dima intr-un interviu pe care i l-a acordat Andreei Esca, la Europa FM.

Fiica sa, Sara, a fost sprijinul lui Alex. Ea i-a dat putere sa poata merge mai departe. „E cumplit cand afli o astfel de veste. Probabil daca nu era Sara, nu stiu ce s-ar fi intamplat, probabil o luam razna sau probabil nu mai stiati nimic de mine niciodata in Romania, pentru ca am avut foarte multa ura pe locul acesta”, a adaugat Dima.

A avut ciuda pe Romania pentru ca aici, un doctor incompetent nu a descoperit la timp boala femeii pe care o iubea. „Cand am aflat ce se intampla, chiar nu se mai putea face nimic. Am fost pe afara, prin strainatate. Din momentul in care am aflat, au mai fost sase luni”.

Dupa aceste luni crunte a urmat o perioada la fel de grea, cea de a invata sa traiasca fara mama fetitei sale. De peste 10 ani, Alex Dima este si mama si tata pentru fetita sa. In ciuda programului incarcat, jurnalistul incearca sa-i dedice cat mai mult timp.

„Mi-a zis odata, cred ca avea doi ani jumatate-trei, m-a luat de mana si mi-a zis tu esti ca o mama pentru mine. Ne-am oblojit ranile unul la altul. Am incercat sa fiu si mama pentru ea… „, a adaugat Alex Dima.

„Sara stie tot ce s-a intamplat. A aflat treptat. Sotia mea spunea: „Daca ar fi sa mor… ” pentru ca stia ca se va intampla lucrul asta. „as vrea sa mor acum cand copilul nu constientizeaza”.

Sara a inceput sa puna intrebari. Nici nu vorbea foarte bine la vremea aia. Punea intrebari. I-am spus ca a plecat cu Doamne-Doamne”, a adaugat Alex Dima, cu vocea tremuranda.
 

Adauga un comentariu