National

Sotia lui Bercea Mondial, audiata ca martor in procesul lui Mircea Basescu

Publicat: 13 mart. 2015
1

Magistratii Tribunalului Constanta au judecat, vineri, un nou termen al procesului in care Mircea Basescu si Marian Capatana sunt acuzati de trafic de influenta si, respectiv, complicitate la trafic de influenta, fiind audiata ca martor Fanica Anghel, sotia lui Sandu Anghel zis Bercea Mondial.

Urmatorul termen al procesului a fost stabilit pe 24 aprilie, judecatorii anuntand ca la data respectiva va fi audiata ca martor fiica lui Bercea Mondial, Izaura Anghel. Tot pe 24 aprilie, instanta va analiza oportunitatea audierii, in calitate de martori, a ginerelui si fiului lui Bercea Mondial, respectiv Marius Constantin si Grinica Anghel, dar si a sotiei lui Mircea Basescu, Doina Basescu, in cazul in care aceasta va dori sa faca declaratii, legea neimpunandu-i acest lucru.

Citeste si Fost ofiter SRI: „Basescu era in fruntea MAFIEI”

Fanica Anghel a plans in fata judecatorilor si a spus ca doreste sa primeasca inapoi toti banii pe care familia ei i-a dat, in doua transe, lui Mircea Basescu, prin intermediul lui Marian Capatana, sub pretextul ca in schimbul a 600.000 de euro va fi salvat din inchisoare Sandu Anghel, arestat preventiv pentru tentativa de omor.

Citeste si Traian Basescu: Dosarul fratelui meu este o inscenare

Basescu si Capatana au fost trimisi in judecata in iunie 2014 de catre procurorii DNA, pentru trafic de influenta si respectiv complicitate la trafic de influenta, iar in luna noiembrie a inceput derularea procesului.

Dupa ce au fost cercetati in stare de arest preventiv, judecatorii au inlocuit respectiva masura cu cea a arestului la domiciliu.

Adauga un comentariu