Software & Hardware

SoundHound a lansat propriul sau asistent digital. Hound poate raspunde la intrebari complexe mai bine decat Google Now si Siri

Publicat: 01 mart. 2016
5

Piata asistentilor digitali se aglomereaza, cu Siri, Google Now si Amazon Alexa castigand din ce in ce mai multi utilizatori, dar acest lucru nu i-a descurajat pe cei de la SoundHound sa vina cu propriul serviciu de acest fel.
 
Compania, recunoscuta pentru aplicatia sa care recunoaste muzica, a lansat Hound, un asistent digital disponibil pentru sistemele de operare mobile Android si iOS. Aplicatia se descurca mai bine decat Google Now si Siri cand vine vorba de intrebari complexe. Keyvan Mohajer, directorul executiv al SoundHound, i-a pus asistentului digital urmatoarea intrebare: „Cand va rasari soarele cu doua zile inainte de Craciun in 2021, in Tokyo, Japonia?”. Raspunsul a venit imediat: „6:47 a.m.”.
 
Hound are avantajul ca poate oferi raspunsuri la intrebari mai complexe, dar aplicatiile concurente Google Now si Siri sunt integrate nativ in Android si iOS. Mohajer admite ca Hound are „un mic dezavantaj”, mai ales pe iOS, unde motorul de cautare implicit nu poate fi schimbat. Totusi, el crede ca aplicatia lui este mai buna si ca oamenii o vor prefera, asa cum se intampla pe iPhone in cazul Google Maps vs Apple Maps.
 
Desi Hound nu va putea inlocui niciodata complet Siri pe iPhone, SoundHound a folosit API-urile Apple acolo unde a putut. De exemplu, utilizatorii noului asistent digital pot dicta vocal mesaje text sau forma un numar de telefon.
 
Mai mult, SoundHound a incheiat parteneriate cu mai multi dezvoltatori terti de aplicatii pentru a primi acces la serviciile acestora (de exemplu poti folosi Hound pentru a cauta pe internet cu motorul de cautare Bing de la Microsoft sau gasi un loc in care sa iei masa prin intermediul Yelp).
 
SoundHound doreste sa lanseze versiuni Hound pentru cat mai multe platforme posibile, inclusiv PC-uri, dispozitive purtabile si automobile.

Adauga un comentariu