National

Sova: Dupa desecretizarea contractului cu Bechtel, Ponta va cere un CONTROL LA CNADNR

Publicat: 19 iun. 2013
1

Ministrul pentru proiecte de infrastructura, Dan Sova, a declarat, la Realitatea la Raport, ca, imediat dupa desecretizarea contractului cu Bechtel, prefigurata pentru finalul saptamanii viitoare, premierul Ponta va cere Corpului de control efectuarea unei verificari pe aceasta tema la CNADNR.

Desecretizarea contractului cu Bechtel se face, nu e nicio problema, doar ca e un proces destul de laborios care trebuie sa treaca pe la noi, la Ministerul Transporturilor, secretarul general al Guvernului, Ministerul Justitiei (…) Abia ieri Ministerul de Justitie si-a spus opinia.

Pana la sfarsitul saptamanii viitoare, cel mai tarziu va fi desecretizat printr-un ordin de ministru comun al nostru si al minstrului Transporturilor. Imediat dupa desecretizare, la cererea lui Victor Ponta, va incepe un control tematic al Corpului de control al premierului la CNADNR, avand ca tema Bechtel. Va fi luata la puricat activitatea integrala legata de Bechtel, pentru a se afla cum a fost posibil ca dupa 10 ani de contract sa avem 52 de km cu asemenea cheltuieli” a declarat Sova. 

„Cei care au semnat documente prin care s-au prejudiciat interesele financiare ale statului roman pot raspunde patrimonial, administrativ, penal„, a avertizat social-democratul.

El a aratat ca, intre septembrie 2011 si decembrie 2012, numai pentru paza santierului si conservarea utilajelor, statul a platit 44 milioane euro. „In 2013, cheltuielile pentru 12 luni, prinse in buget pentru acelasi lucru erau 66 milioane euro. Noi am reusit rezilierea pe jumatate din suma pe care o plateam oricum ca sa pazeasca cineva santierul” a dezvaluit Sova.

Ministrul a precizat insa ca nu este vorba propriu-zis de o reziliere, ci de e o incetare de comun acord a contractului.

Stadiul actual al autostrazii Transilvania

„In prezent e construit de la Campia Turzii la Gilau. Facem Sebes Turda, se liciteaza acum, pana in decembrie se va stabili un castigator. Mai aveam 6 km castigati de UMB Spedition, contract reziliat saptamana trecuta pentru a se elibera. A incetat contractul de comun cord. Avem Suplacu de Barcau – Bors, 64 de km cu grad fizic de executie aproape 40%, vom incerca sa gasim o formula de finantare pe autostrada care duce la granita. Si mai sunt 74 km la Campia Turzii, impartiti in 3 tronsoane, va trebui sa gasim o formula. Saptamana viitoare sper sa ma intalnesc la Cluj cu responsabilii pe unde trece autostrada, sa discutam care va fi formula de finantare si pe acesti 74 km”, a explicat ministrul.

Sursa: realitatea.net

Comentarii
  • Hotii la drumul mare…
    Astăzi vindem CFR Marfă. De fapt, românește spus, o privatizăm original. Mai întâi am falimentat-o prin stat, apoi i-am înstrăinat activele, i-am tăiat pasivele, i-am furat clienții, iar acum… vrem să mai luăm și bani pe ea !!!!!

Adauga un comentariu