Sport

Spadasinele învingatoare la Rio ar putea primi titlul de cetatean de onoare al Capitalei

Publicat: 22 aug. 2016
1

Handbalistele si voleibalistele de la Clubul Sportiv Municipal Bucuresti, dar si spadasinele medaliate cu aur la Jocurile Olimpice de la Rio ar putea primi titlul de cetatean de onoare al Capitalei, conform unui proiect de hotarâre aflat pe ordinea de zi a sedintei de joi a Consiliului General. Conform unui alt proiect de hotarâre care urmeaza sa fie dezbatut tot joi, se propune ca aceste sportive si antrenorii lor sa fie premiati cu câte 5.000 de lei.

„Se confera titlul de cetatean de onoare al Municipiului Bucuresti fiecarui membru al echipelor de handbal feminin si volei feminin apartinând Clubului Sportiv Municipal Bucuresti si al echipei de spada a României medaliata cu aur la Jocurile Olimpice de vara moderne a XXXI-a editie, Rio 2016″, prevede cel dintâi proiect de hotarâre.

Conform anexelor, titlul urmeaza sa fie acordat unui numar de 43 de persoane – 22 din echipa de handbal, 16 din echipa de volei si cinci din echipa de spada, fiind vorba de sportive, dar si de antrenori principali si secunzi. În expunerea de motive, semnata de primarul general Gabriela Firea, se reaminteste ca echipa de handbal feminin a CSM Bucuresti a câstigat în luna mai competitia europeana intercluburi „Liga Campionilor”.

De asemenea, echipa de volei feminin a CSM Bucuresti a câstigat în aprilie Cupa „Challenge” 2016, organizata de Confederatia Europeana de Volei.

Echipa de spada care a reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Rio, alcatuita din Loredana Dinu, Simona Cristina Gherman, Simona Pop si Ana Maria Popescu, avându-l ca antrenor pe George Epurescu, a câstigat medaliile de aur.
Cel de-al doilea proiect de hotarâre prevede organizarea evenimentului Gala Sportivilor, în cadrul careia ar urma sa aiba loc premierea membrilor echipei de handbal feminin si ai echipei de volei feminin apartinând CSM Bucuresti si echipei de spada a României medaliata cu aur la Jocurile Olimpice 2016.

Finantarea evenimentului va fi suportata din bugetul Proedus Centrul de Proiecte Educationale si Sportive. În expunerea de motive, semnata de primarul general Gabriela Firea, se arata ca performantele sportive si stimularea tinerilor cu înclinatii notabile trebuie sa reprezinte o prioritate pentru administratia publica locala. De asemenea, sunt evidentiate munca depusa de sportivi si antrenorii acestora, premierea constituind „un gest de recunostinta din partea autoritatilor locale”. AGERPRES

Adauga un comentariu