Actualitate

Spaga! Fantana arteziana de 1 miliard in curtea primarului

Publicat: 15 ian. 2012
1

@ Firmele de constructii care au incheiat cu Primaria Prisacani un contract in valoare de 2,5 milioane euro, pentru refacerea infrastructurii, au efectuat si lucrari de modernizare si imbunatatire la casa edilului-sef, Constantin Chirila @ Intrucat s-a constatat ca primarul nu a platit lucrarile respective, procurorii au ajuns la concluzia ca el a primit in acest mod mita pentru a inchide ochii la devizele umflate artificial de firmele de constructii @ Printre lucrarile de care a beneficiat primarul se numara si amenajarea unei fantani arteziene, a carei valoare ajunge pana la 1 miliard de lei vechi

O fi la moda acum, in PNL Iasi, sa se dea spaga in lucrari de constructii si modernizare la vila? Asa cum presedintele PNL Iasi, Relu Fenechiu, le-a ridicat vile directorilor de la Electrica Moldova, pentru ca firmele sale sa obtina contracte de 2 milioane euro, si subordonatul sau, primarul liberal de la Prisacani, Constantin Chirila, a beneficiat de lucrari de imbunatatire si modernizare a casei pe care o are in satul Moreni. Departamentul de Lupta Antifrauda a constatat ca acestea au fost realizate de firma Casrep SRL si ca edilul nu le-a platit. De aceea, procurorii DNA Iasi, care au deschis o ancheta, au tras concluzia ca, in acest fel, primarul a luat mita pentru a inchide ochii la anumite nereguli facute de firma de constructii in cadrul etapelor de implementare a proiectului de modernizare a infrastructurii.

Printre lucrarile realizate la casa primarului se numara si amenajarea unei fantani arteziene in trei trepte, a carei valoare ajunge pana la aproximativ 1 miliard de lei vechi. De altfel, se pare ca primarul si reprezentantii firmei de constructii s-au inteles perfect. Astfel, aceasta a inceput sa deconteze lucrari pe care nu le-a efectuat niciodata. Trebuie precizat ca, printre lucrarile pe care trebuia sa le realizeze firma Casrep in comuna, se numara si infiintarea unei retele de canalizare in satele Moreni si Prisacani. Cand a vazut ca se poate juca cu decontarea lucrarilor in cadrul proiectului finantat cu fonduri europene, primarul a decis sa-si racordeze locuinta la canalizare. Initial, proiectul nu prevedea ca reteaua de canalizare sa fie trasa si pe ulita pe care locuieste edilul. De aceea, Constantin Chirila a cerut firmei de constructii sa modifice proiectul si sa devieze reteaua prin fata casei sale. In acest dosar mai sunt cercetate si alte persoane.

Contactat in mai multe randuri, Constantin Chirila a refuzat sa comenteze acuzatiile care i se aduc.

Ancheta extinsa

Cercetarile care-l vizeaza pe primarul din Prisacani au fost extinse si in alte comune din judetul Iasi. Asta deoarece s-au constatat ca firma Casrep si-a facut o obisnuinta din a factura lucrari de constructii pe care nu le-a realizat. Cercetarile vizeaza si lucrari din comunele Ipatele si Mironeasa. In anul 2010, comuna Prisacani a primit o finantare in valoare de 2,5 milioane euro prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Regionala (FEADR)-Masura 3.22, in vederea implementarii unui proiect care se refera la infiintarea unei retele de canalizare pe o lungime de 8 kilometri in satele Moreni si Prisacani. De asemenea, proiectul prevede si realizarea unei statii de epurare. In plus, fondurile, in valoare de 2,5 milioane euro, au fost aprobate si pentru amenajarea stadionului comunal si a unor alei pietonale la marginea drumului principal, care traverseaza comuna.

In ceea ce priveste comuna Ipatele, fondurile, in valoare de aproximativ 3 milioane euro, au fost aprobate pentru modernizarea unor drumuri satesti, reabilitarea unui camin cultural, amenajarea unor spatii verzi si a unor parcuri de joaca pentru copii, infiintarea retelei de canalizare si a statiei de epurare in satele Ipatele, Cuza Voda si Bacu, precum si achizitionarea unui utilaj de deszapezire. In cadrul cercetarilor s-a constatat ca autogrederul achizitionat este second-hand, dar a fost platit ca si cum ar fi fost nou. Utilajul a fost furnizat de SC Duma Trucks SA Craiova, aceeasi firma care, impotriva prevederilor legale, a furnizat un autogreder second-hand Primariei Cotnari.

Comentarii
  • NU E SUFICIENT SA SE CONSTATE….trebuie sa se si faca ceva…cd o s-o pateasca si o sa se scrie un articol despre asta atunci am sa il citesc in intregime…dar prost as fi sa citesc atent un articol in care se bucura cum fura altii banii…

  • Daca fantana este executata si nu are acte costa atat cat vor muschii lui ****** sau muschii dna-ului,cred ca s-au inspirat din cat costa alte fantani arteziene decontate cu acte…ha,ha,ha…

  • Este adevarat ca nimic nu se face cu aceste controale,doar ca organele de control se duc sa-si i-a”cascavalul” de la cei controlati.Spre exemplu la Primari Scobinti primarul a comandat o asa zisa pictura pe un perete cu „papusele mapet”,care a costat * 6** **0 lei,credeti ca a vazut aceasta organele de control?

  • SA VINA DNA-UL SI LA COZMESTI SA VADA CUM TOT PRIN MASURA 322 A FACUT LUCRARI PT BIBLIOTECA SI ASFALTARE DRUMURI !UNDE SUNT BANII ? A SE VEDEA CUM SA FACUT FESTIFALUL FANFARELOR CU INSTRUMENTELE LOR…..DAR FIGUREAZA CA A CUMPARAT INSTRUMENTE NOI CA NICI PRIMARUL NU SUFLA IN TROMBOANE…

  • MAI RAHATULE DE REPORTER SA MOARA MATA DACA FANTANA DIN FOTOGRAFIE E A PRIMARULUI??????? ISEAMNA CA AI PROBLEME GRAVE BRE CU VEDEREA!!!!!!

  • Vai cata preocupare pentru modelul original al fantanei, ba e asa , ba nu e asa, invitatii la fata locului, o fi mai mare, o fi mai mica, alta grija nici ca avem. Dar banii, dar spaga nu starneste comentarii. Singura problema este modelul fantanei arteziene.Totusi sa mergem sa vedem fantana daca tot suntem invitati. Aveti program cu publicul domnule primar?

  • Articolele de frauda sunt scrise si suna cam asa ” ia uitati ce bine si usor se fura si voi sa muriti de ciuda” . Nu se rezolva nimic . Se constata si atat nimeni nu ia nici o masura . Dosarele de constatare sunt aruncate in colturi intunecate unde nimeni nu cauta sa le solutioneze. Poti fura cat vrei nimeni nu te aresteaza sau mai bine zis nimeni nu recupereaza pagubele . Este ca expresia ” Vorbin vorbe ” .

  • Mai Costele cand scrii un articol deontologia te obliga sa fii corect si sa faci cercetari. Reteaua de canalizare a fost realizata si este data in functionare ba are si o statie de epurare in care rezidurile sunt filtrate pentru a nu polua Prutul.Te credeam un profesionist dar tu pui botul si scrii ce iti dicteaza un retardat fara sa faci verificari. Fii corect si recunoaste ca nici nu stii unde se afla casa primarului. Pentru a nu fi pus in situatii jenante ca aceasta nu te mai increde in mincatorii de c…t care nu vor altceva decat sa facrau la cei din jur caci asa au fost formati de comunisti ca dar a fost informator la secu sau nu stiai asta. Mertgi la Prisacani si fa un articol adevarat. Cat despre frauda lasa DNA-ul sa-si face treaba. Apropo in ce parc din Iasi ai fotografiat fantana?

  • La Mironeasa au fost patru milioane de euro sau lucrat cu oameni de la ajutoare sociale in mare parte nu functioneaza nimic dar bani iau luat primaru si cu societatea care au lucrat. fiul primarului spune ca are bani de ne cumpara pe toti din comuna.IN CE TARA TRAIM.

Adauga un comentariu